StoryEditorOCM
DubrovnikŽUPANOVA ČESTITKA

Godina na izmaku ostat će nam u sjećanju kao jedna od najuspješnijih od osnutka naše županije 

Piše d.v.
31. prosinca 2017. - 01:30

Župan Nikola Dobroslavić uputio je svojim sugrađanima čestitku za novu 2018. godinu. Tekst čestitke donosimo u cijelosti:
Poštovani sugrađani,
Godina na izmaku ostat će nam u sjećanju kao jedna od najuspješnijih od osnutka Dubrovačko-neretvanske županije. Osim rekordne turističke sezone, u ovoj godini Europska komisija donijela je odluku o sufinanciranju izgradnje Pelješkog mosta, a po priznanju ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac, najbolja smo hrvatska županija po privlačenju sredstva iz EU. U godini na izmaku Vlada RH potvrdila je županije kao partnere u kreiranju regionalne politike, zadržali smo Policijsku upravu u županiji, vratili Poreznu upravu, vraća se Trgovački sud, preostaje još vratiti Carinsku upravu u Dubrovnik. Ponajbolja smo županija po gospodarenju pomorskim dobrom i ubranim prihodima iz tog izvora. Ovu godinu obilježili su i 700. obljetnica ljekarništva u Dubrovniku, završeni terminal Zračne luke, spriječeno štetno koncesioniranje Terminala u Gruškoj luci, završetak lučice Batala i izgradnja Doma za osobe s teškoćama u razvoju „Dva skalina“.
U godini u koju ulazimo želimo, uz fizički početak radova na Pelješkom mostu, konačno riješiti trasu brze ceste od Zračne luke Dubrovnik do Grada i Osojnika, kao i trajektnu luku Perna i Novu luku u Korčuli, očekujemo početak radova na Centru za gospodarenjem otpadom ”Lučino razdolje”, potpisivanje ugovora o financiranju programa razvoja širokopojasne infrastrukture, ali i konačno definiranje projekta Kongresnog centra Dubrovnik. U novu godinu ulazimo s velikim planovima, ali i s velikim optimizmom i vjerom u svoje snage i u vas – naše sugrađane.
Svima Vama, i vašim obiteljima, u 2018. godini želim dobro zdravlje i puno uspjeha kako na privatnom tako i na poslovnom planu.
Sretna vam Nova 2018. godina
Vaš župan
Nikola Dobroslavić

18. travanj 2024 08:59