Županija Dubrovnik

PREMIJER PLENKOVIĆ SASTAO SE SA ŽUPANOM I GRADONAČELNIKOM

Resorno ministarstvo pronaći će najbolja prometna rješenja

PREMIJER PLENKOVIĆ SASTAO SE SA ŽUPANOM I GRADONAČELNIKOM

Bolja prometna povezanost te povezanost s otocima, rješavanje pitanja graničnih prijelaza, Pelješki most te projekti ključni za razvoj Dubrovačko-neretvanske županije bile su teme zatvorenog sastanka predsjednika Vlade Andreja Plenkovića sa županom dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnikom Matom Frankovićem.
- Cestovni pravci koji bi olakšli gužve u ljetnim mjesecima bilo da je riječ o Pelješcu primjerice Orebić ili cesta iz Dubrovnika prema zračnoj luci ili pak prema sjeveru s obzirom na činjenicu da nemamo alternativne pravce, trag je na kojem će Ministarstvo prometa provesti odgovarajuće studije i naći prava prometna rješenja koja bi olakšala eventualne čepove tijekom ljetne sezone – kazao je nakon sastanka premijer Plenković te naglasio kako je ova turistička sezona bila najbolja za Hrvatsku, a rezultati se već vide. Dubrovnik ima najvišu kvalitetu turističke ponude te, dodao je, može biti primjer drugima.
- Važno je razvijati i nadalje koncept kongresnog turizma u Dubrovniku koji jača destinaciju i produljuje sezonu što je jedna od osnovnih zadaća naše strategije održivog turizma u RH – kazao je Plenković. Ustvrdio je kako Vlada održava 'vrlo kvalitetnu dinamičnu interakciju sa svim jedinicama lokalne i područne samouprave osobito županijama'.
- Vidim da su naši prijatelji zadovolji sa zakonom o financiranju lokalne i područne samouprave osobito oni gradovi koji će sada imati veće prihode. Dakle poruka fiskalne decentralizacije nije samo deklaratorna nego vrlo konkretna – kazao je premijer i najavio novi susret sa svim županima u petak u Šibeniku.
Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je tri bitne teme iz današnje rasprave.
- Pelješki most ide dalje. Vrlo brzo se očekuje izbor izvođača radova. Također, Trgovački sud se vraća u Županiju odnosno Dubrovnik, a Vlada daje apsolutnu podršku našoj inicijativi za kongresni centar u Dubrovniku.
Gradonačelnik Mato Franković zahvalio je premijeru na brojnim mjerama za rješavanje problema građana Dubrovnika te naglasio kako su se problemi s Hrvatskom poštom već riješili jer se sustav unaprijedio.
- Ono što nam je još važno je problem građana s avioprijevoznikom Croatia Airlinesom koji je jasan. U petak dolazi predsjednik Uprave CA i vjerujem da ćemo i taj problem vrlo skoro riješiti – kazao je Franković te dodao kako će Vila Čingrija skoro postati gradsko vlasništo. Također, pokrenuta je procedura za prijenos dvije trećine vlasništva ljetnikovca Kaboga na Grad Dubrovnik čime će, kazao je Franković, Grad u potpunosti gospodariti navedenim ljetnikovcem.

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Ivana i Maris "pomele" sve nagrade

Ivana i Maris "pomele" sve nagrade
Tete iz vrtića Gruž i ove su godine organizirale već tradicionalno druženje povodom sv. Josipa, sveca poznatog k...
Ivana i Maris "pomele" sve nagrade