StoryEditorOCM
DubrovnikOSMU GODINU ZAREDOM

Neretvanske mandarine Vukovaru na dar

Piše DV
2. prosinca 2017. - 10:00

Osmu godinu zaredom, Dubrovačko-neretvanska županija donirala je prijateljskoj Vukovarsko-srijemskoj županiji mandarine kao božićni poklon, a kamion s nedavno zaštićenom ‘’Neretvanskom mandarinom’’ zamjeniku vukovarsko-srijemskog župana Damiru Barni uručila je u petak zamjenica župana dubrovačko-neretvanskog Žaklina Marević.

Deset tona mandarina su kao i svake godine podijeljene Caritasu Vukovarskog dekanata u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo te humanitarnim udrugama, udrugama zdravstvene i socijalne skrbi, vukovarskoj bolnici i braniteljskim udrugama s područja Vukovarsko-srijemske županije.

”Zaista smo sretni i ponosni što možemo pomoći. Ovo je znak pažnje, potpore i prijateljstva između naše dvije županije. To su neretvanske mandarine koje su prošloga tjedna dobile svoj certifikat, oznaku izvornosti. Nažalost ove godine imamo vrlo malo mandarina jer su velika hladnoća i mraz u veljači uništili nasade. Ostala je mala količina, no mi smo uspjeli održati svoje obećanje i nastaviti ovu lijepu tradiciju koja je u prvom redu svojevrsna poruka”, rekla je ovom prilikom zamjenica Marević.

Zamjenik Barna, zahvaljujući na donaciji, istaknuo je kako su mandarine važne kako po svojoj vrijednosti, tako i zbog poruke koju nose, ali i ljubavi koju Dubrovačko-neretvanska županija pokazuje prema gradu Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji te dodao kako vjeruje da će ova akcija proširiti suradnju dviju županija i u drugim segmentima spajanja ”zelene” i ”plave” Hrvatske.

Inače, dobre odnose ove dvije županije potvrđuje i to da je Dubrovačko-neretvanska županija za obnovu vukovarskog Vodotornja donirala 100 tisuća kuna dok su u svibnju ove godine Vesna Bosanac i Marijo Bekić ravnateljica i ravnatelj vukovarske odnosno dubrovačke Opće bolnice potpisali Ugovor o suradnji kojim je okrunjeno dugogodišnje prijateljstvo koje gaje te dvije zdravstvene ustanove.

Prije dodjele mandarina u Vukovaru, zamjenica Marević simbolično je uručila 600 kilograma mandarina studentima u Slavonskom Brodu. Neretvanske mandarine u ime studenata primili su zamjenik župana Brodsko- posavske županije Stjepan Bošnjaković te ravnatelj Studentskog centra Angel Denis Delhus.

18. travanj 2024 16:14