Županija Dubrovnik

TIJEKOM DUBROVAČKOG ZIMSKOG FESTIVALA

Besplatne radionice betlehema

TIJEKOM DUBROVAČKOG ZIMSKOG FESTIVALA

Tijekom Dubrovačkog zimskog festivala, na inicijativu Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika će prigodnim kreativnim radionicama obilježiti mjesec prosinac. U planu je organizacija kreativnih radionica jaslica koje će se od ponedjeljka 4. prosinca održavati svakog utorka i četvrtka od 17,30 i do 19 sati u Centru brodomaketarstva na Batali.
 
Pri izradi jednostavnih betlehema koristit će se prirodni materijali kao drvo masline i bora te mahovina i ostalo. Organizatori ističu kako se tradicija prikaza jaslica u Dubrovniku može pratiti još od vremena renesanse, a neke od njih se smatra i pravim remek- djelima te se čuvaju u dubrovačkim crkvama i poseban su dio božićnog duha i raspoloženja u Dubrovniku.

Veliko otvaranje četvrtog Dubrovačkog zimskog festivala održat će se sutra, u subotu 2. prosinca uz paljenje prve adventske svijeće i dekorativne blagdanske rasvjete, nakon čega će koncert ispred crkve sv. Vlaha održati dugo iščekivani Gibonni.

Otvaranje Dubrovačkog zimskog festivala prigodno će se obilježiti i u Uvali Lapad gdje će polaznici kreativne radionice Centra za mlade i umjetničke grupe iz Astera okititi bor i ukrašavati prostor.

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije