StoryEditorOCM
DubrovnikTIJEKOM DUBROVAČKOG ZIMSKOG FESTIVALA

Besplatne radionice betlehema

Piše DV
Fotoarhiv Grada Dubrovnika
1. prosinca 2017. - 16:29

Tijekom Dubrovačkog zimskog festivala, na inicijativu Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika će prigodnim kreativnim radionicama obilježiti mjesec prosinac. U planu je organizacija kreativnih radionica jaslica koje će se od ponedjeljka 4. prosinca održavati svakog utorka i četvrtka od 17,30 i do 19 sati u Centru brodomaketarstva na Batali.
 
Pri izradi jednostavnih betlehema koristit će se prirodni materijali kao drvo masline i bora te mahovina i ostalo. Organizatori ističu kako se tradicija prikaza jaslica u Dubrovniku može pratiti još od vremena renesanse, a neke od njih se smatra i pravim remek- djelima te se čuvaju u dubrovačkim crkvama i poseban su dio božićnog duha i raspoloženja u Dubrovniku.

Veliko otvaranje četvrtog Dubrovačkog zimskog festivala održat će se sutra, u subotu 2. prosinca uz paljenje prve adventske svijeće i dekorativne blagdanske rasvjete, nakon čega će koncert ispred crkve sv. Vlaha održati dugo iščekivani Gibonni.

Otvaranje Dubrovačkog zimskog festivala prigodno će se obilježiti i u Uvali Lapad gdje će polaznici kreativne radionice Centra za mlade i umjetničke grupe iz Astera okititi bor i ukrašavati prostor.

18. travanj 2024 22:24