Županija Dubrovnik

AKCIJA POLICIJE U PROMETU

Oprezno s gasom-sutra 24-satni nadzor brzine

AKCIJA POLICIJE U PROMETU

Sutra 23. studenoga u 6 sati ujutro započinje 24-satni nadzor brzine koji će trajati do petka, 24. studenoga u 6 sati, javljaju iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske. Akcija se provodi temeljem plana TISPOL-a, mreže prometnih policija, u kojima će sudjelovati preko 25 država Europe. Naglasak akcije je na uključivanju javnosti, odnosno građana koji su putm medija bili pozvani dostaviti lokacije na kojima bi željeli da policija mjeri brzinu. Uključivanjem medija i građana želi se podići razina svjesti javnosti o brzini, kao vodećem uzroku prometnih nesreća s najtežim posljedicama te utjecati na vozače da se pridržavaju ograničenja brzine.
Policija će u akciju uključiti maksimalni broj policijskih službenika te svu tehniku kako bi se nadzor odvijao kontinuirano 24 sata. Cilj akcije nije samo represivno postupanje, odnosno kažnjavanje vozača, već aktivno uključivanje svih sudionika u prometu, javnosti i medija kako bi se stanje sigurnosti cestovnog prometa na području cijele države poboljšalo.
"Koristimo ovu priliku da još jednom pozovemo sve sudionike u prometu da poštuju ograničenja brzine i na taj način zaštite sebe i ostale sudionike u prometu" - poručuju iz PU dubrovačko-neretvanske.

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije