StoryEditorOCM
DubrovnikDUBROVAČKA BISKUPIJA

Započela jubilarna deseta Obiteljska škola

Piše PSD.
18. studenog 2017. - 10:17

Po deseti put u petak, jučer je započela Obiteljska škola Dubrovačke biskupije koju organizira Vijeće za život i obitelj i Ured za pastoral braka i obitelji Dubrovačke biskupije. Riječ je o trodnevnom duhovno- edukativnom susretu obitelji Dubrovačke biskupije koji se održava u hotelu Neptun grupacije Importanne Resort hotela do nedjelje, 19. studenog. Tema ovogodišnje, jubilarne Obiteljske škole je „Promišljati i iskusiti ljepotu kršćanskog očinstva i majčinstva“. 

Školu je otvorio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koji je izrazio zadovoljstvo što se ovom Obiteljskom školom želi pozitivno govoriti o iskustvu kršćanskog života i majčinstva. Zahvalio je i ovogodišnjim predavačima iz Đakovačko- osječke nadbiskupije dr. sc. don Josipu Bošnjakoviću i doc. dr. sc. don Stjepanu Radiću, ali i Krešimiru Markoviću, moderatoru škole, koji je svojim doprinosom bio duša dosadašnjih obiteljskih škola te don Stanku Lasiću koji je u počecima škole bio tadašnjim pročelnikom Vijeća za život i obitelj.
 
Pročelnik Vijeća za život i obitelj don Marinko Šljivić, prvi put kao pročelnik, poručio je obiteljima kako ovaj vikend trebaju iskoristiti za međusobno povezivanje i molitvu kako bi mogli posvjedočiti drugima o važnosti kršćanskog obiteljskog odgoja.
 
Don Stjepan Radić je imao predavanje na temu „Vjera i bračno zajedništvo: kako vjera u braku doprinosi njegovoj ljepoti i harmoniji?“. On je naglasio kako je vjera temelj za bračno i obiteljsko zajedništvo, te osposobljava za razborito prosuđivanje koje je neophodno za savladavanje konflikata. On je rekao da su za to potrebna dva sakramenta, euharistija i ispovijed. Na kraju je poručio kako je potrebno obitelji ohrabrivati da nastave živjeti svoj život kršćanski, a kako tu životnu hrabrost uvijek mogu postići redovnim zajedničkim odlaskom na nedjeljna misna slavlja, zajedničkom molitvom i ispovijedi nekoliko puta godišnje. „Te dimenzije koje su minimalne donose velike dobrobiti“, zaključio je.
 
Tijekom Obiteljske škole organizirane su i brojne radionice za djecu različitih uzrasta.
 

16. travanj 2024 18:03