StoryEditorOCM
DubrovnikTANZANIJA NEĆE ŽEĐATI

Uspješno završena akcija 'Dubrovnik za Afriku: Kap vode - ocean ljubavi'

Piše DV
FOTO: Župa sv. Mihajla, Dubrovnik
22. listopada 2017. - 13:12

Nakon nešto manje od godinu dana, Župa sv. Mihajla uspješno je završila humanitarnu akciju "Dubrovnik za Afriku: Kap vode - ocean ljubavi". Prikupljeno je svih 30.000 eura, koji će se utrošiti za izgradnju velikog vodoopskrbnog sustava u selima Župe sv. Franje Asiškog u Monduli Juu gdje djeluje hrvatski misionar pater Tomislav Mesić.

Vodoopskrbni sustav od smrti će spasiti siromašno stanovništvo na sjeveru Tanzanije koje se mjesecima bori s velikim sušama i bolestima (tifus, dizenterija i malarija), a koje svakodnevno odnose veliki broj ljudskih života, poglavito djece.

Župa sv. Mihajla zahvaljuje svim sudionicima plemenite kampanje, ponajprije Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Gradu Dubrovniku, medijskom partneru Dubrovačkoj televiziji i svim drugim medijima koji su redovito javnost izvještavali o tijeku akcije.


Zahvaljuju na pomoći i drugim tvrtkama i pojedincima koji su se uključili, a posebno svim dragim sugrađanima koji su svih ovih proteklih mjeseci, iz tjedna u tjedan nesebično izdvajali kako bi se što prije prikupio potreban iznos, poručili su iz Župe svetog Mihajla na svjetski Dan misija 22. listopada.




 

25. travanj 2024 16:31