StoryEditorOCM
DubrovnikŽUPAN I ZAMJENIK SASTALI SE S VATROGASNIM ZAPOVJEDNICIMA

”Velikih požara nismo imali jer ste uspješno zaustavili male. Hvala vam”

Piše PSD.
19. listopada 2017. - 19:11

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik Joško Cebalo ujedno i načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Joško Cebalo sastali su se danas sa zapovjednicima vatrogasnih postrojbi s područja Dubrovačko-neretvanske županije, a među ostalim razgovaralo se o ovogodišnjoj vatrogasnoj sezoni i mjerama zaštite na našem području.

Župan Dobroslavić zahvalio se svim vatrogascima na poslu koji obavljaju, a poručio je da će Županija i dalje iz proračuna izdvajati sredstva kao i prošlih godina.

”Srećom nismo imali velikih požara, ali u pravilu velikih požara nema kad se zaustave mali. Odlično ste to odrađivali. Hvala vam što ste snašli snage i išli u ispomoć u druge županije. Zajedništva mora biti. Pomoć je bila potrebna i susjednim državama, oni nisu organizirani kao vi. Iskazali ste se i u poplavama, a imat ćemo sigurno i potresa s obzirom na to da živimo na trusnom području i vjerujem da ćete se iskazati kad za to bude potrebe”, poručio je Župan.

Zamjenik Joško Cebalo rekao je vatrogasnim zapovjednicima kako im je na raspolaganju za što god im bude potrebno, a županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović pohvalio je sve na međusobnoj suradnji koju su iskazali.

”Ova požarna sezona najteža je dosad, ali u Dubrovačko-neretvanskoj županiji bila je malo lakša. Bilo je sedam do osam zahtjevnih požara, ali sve smo uspješno riješili. Uz klimatske promjene možemo očekivati sve teže požare. Imali smo brojne intervencije u susjedne države kako bi zaustavili požare prije nego uđu u našu državu”, rekao je Simović te dodao kako su vatrogasci s područja županije bili ovo ljeto na ispomoći na svim većim požarištima diljem Hrvatske.
 

24. travanj 2024 06:45