Županija Dubrovnik

ZA OSOBIT DOPRINOS

Opća bolnica Dubrovnik odlikovana Poveljom Hrvatskog liječničkog zbora

ZA OSOBIT DOPRINOS

Na svečanoj dodjeli odličja Hrvatskog liječničkog zbora održanoj 7. listopada 2017. na kojoj su se okupili mnogobrojni ugledni liječnici, članovi Hrvatskog liječničkog zbora kao i ostali uglednici, Opća bolnica Dubrovnik odlikovana je Poveljom u znak priznanja za osobit doprinos Zboru, medicinskoj znanosti i zdravstvu u Republici Hrvatskoj.

Tom se prigodnom prisutnima s riječima punih hvale obratio prof. dr.sc. Željko Krznarić, predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora, te svim časnim dobitnicima odličja zahvalio za sve što su učnili za naš narod u području zdravstvene zaštite i brige za one najpotrebitije. Hrvatski liječnički zbor nastavlja kontinuitet aktivnog rada i zalaganja već 143. godinu, a 2017. godina je ujedno i godina u kojoj se bilježi 140. obljetnica izlaženja časopisa Liječnički vjesnik, službenog glasila Hrvatskog liječničkog zbora.

Nakon pozdravnog govora prof. dr. sc. Željka Krznarića, dr. Petar Matijašević, predsjednik Povjerenstva za odličja HLZ-a ukratko je predstavio članove Povjerenstva te objasnio proceduru nominacije i odabira dobitnika odličja. Za 2016. godinu su ukupno dodijeljena 102 odličja Hrvatskog liječničkog zbora, od toga 9 odličja začasnog članstva te 14 nagrada Ladislav Rakovac. Za navedena odličja se dodjeljuje i plaketa Hrvatskog liječničkog zbora

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Oboren semafor, oprez u vožnji

Oboren semafor, oprez u vožnji
Vjetar je oborio semafor koji je u sklopu privremene prometne regulacije postavljen na Vidikovcu, javljaju vozač...
Oboren semafor, oprez u vožnji