Županija Dubrovnik

IZVIJEŠĆE CENTRA 112

FOTO: Prevrnuo se kamper na mostu dr. Franja Tuđmana, rušila se stabla, odroni na cestama

IZVIJEŠĆE CENTRA 112

Olujna bura uz kišu puhala je tijekom noći na većem dijelu Dubrovačko-neretvanske županije te uzrokovala brojne probleme. Zbog nevremena Županijski centar 112 Dubrovnik zaprimio je veći broj dojava. Na dubrovačkom području srušena su tri stabla te jedan u Cavtatu, a na magistrali D8 od Slanoga do Trstenoga te na lokalnim cestama bilo je više odrona. Kako se navodi u dnevnom izvještaju Centra 112, zaprimili su i nekoliko dojava o otrgnutim tendama s trgovina i razbacanim spremnicima za smeće. Jedna dojava odnosila se na prevrnutu kamp prikolicu na mostu dr. Franja Tuđmana.  Djelatnici Centra obavijestili su nadležne žurne službe. Zbog olujne bure sinoć u 22 i 35 sati most dr. Franja Tuđmana bio  je zatvoren za prvu skupinu vozila a od jedan i pol poslije ponoći za sva vozila. Jutos od 9 sati most dr. Franja Tuđmana je otvoren za sav promet.
Također, upozoravaju kako su tijekom jutra na južnom Jadranu mogući neverini, a mjestimični udari bure i tramuntane do 65 čv. More 2-3, prema otvorenom južnog i dijelu srednjeg 4-5. Poslijepodne se očekuje razvedravanje. Temperatura se značajno smanjila te je prohladno.
Iz Centra 112 obavještavaju kako je granični prijelaz Vitaljina privremeno zatvoren za sav promet. Promet se preusmjerava na GP Karasovići. Također, zbog jakog vjetra u prekidu su katamaranske linije: Ubli - Vela Luka - Hvar -Split, Korčula - Hvar – Split. 

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije