StoryEditorOCM

CRVENI KRIŽ U GRADU Tijekom tri ljetna mjeseca imali 1 861 intervenciju! 

Piše PSD.
6. listopada 2017. - 15:43

Dubrovački Crveni križ je projekt „Crveni križ u Gradu“ ove godine provodio na dubrovačkim zidinama, u Gradu, na Lokrumu, plaži Mandrač i na zidinama u Stonu. Projekt je proveden zahvaljujući financijskoj podršci Društva prijatelja dubrovačke starine, Grada Dubrovnika,  Javne ustanove Rezervata Lokrum, Turističke zajednice Grada Dubrovnika, Hrvatskog Crvenog križa i Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik. Sveukupni troškovi projekta su bili 451 tisuću kuna.

Projekt je započeo 17. lipnja i završio je 15. rujna 2017. Dežurajući svakodnevno od 9 do 19 sati, s osnovnom medicinskom opremom,  na dvije lokacije na Dubrovačkim zidinama, Sv. Ivanu i Minčeti, na dvije lokacije na Stradunu, ispred sv. Klare i Sponze, na dvije lokacije na Lokrumu, na plaži Solitudo-Mandrač i na Stonskim zidinama 35 članova Kluba mladih Dubrovačkog Crvenog križa intervenirali su i pomagali sugrađanima i posjetiocima našeg Grada koji su im se požalili vezano za probleme toplinske slabosti, toplinske iscrpljenosti, toplinskog udara, sunčanice, dehidracije, opekotina, uganuća i iščašenja zgloba, posjekotina, oguljotina, žuljeva, prijeloma, kontuzija uboda insekata, glavobolja, napada panike i dr.. Obučeni u uniforme s vidljivom oznakom Crvenog križa, osim pružanja prve pomoći članovi Kluba mladih često su davali i informacije o Gradu i događanjima u njemu.

U razgovorima s posjetiocima i  korisnicima naših usluga bilo je izraženo zadovoljstvo zbog osjećaja sigurnosti i brige za zdravstveno stanje, prvenstveno zbog prepoznatljivog znaka Crvenog križa kojeg su nosili naši članovi. U ekipama koje su dežurale su bile osobe koje su prošli osnovni i napredni tečaj iz pružanja prve pomoći, osnovnih znanja o Crvenom križu i o komunikacijama.

U tri ljetna mjeseca, naši mladi članovi odradili su 12.728 sata i imali su sveukupno 1.861 intervenciju. Prosječno je tijekom ljetnih mjeseci: po osobi odrađena 53,17 intervencija, po osobi odrađeno 363,66 sati, a  po danu je bilo 20,45 intervencija.

Novina ove godine je sanitetsko vozilo kojim je do dubrovačke bolnice obavljeno 16 prijevoza, u intervencijama kada nije bilo potrebno zvati Hitnu medicinsku službu.

Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli provesti ovaj projekt, ističu članovi Crvenog križa. 
 

25. travanj 2024 03:32