StoryEditorOCM
DubrovnikODGOĐENA DELOŽACIJA

Vid Raguž ostaje na adresi Lučarica 4 do kraja godine

Piše dv
26. rujna 2017. - 17:36

Jutrošnja deložacija Vida Raguža iz stana na adresi Lučarica 4 u vlasništvu Srpske pravoslavne crkve, odgođena je do kraja godine. Dogovoreno je to s odvjetnicom Brankom Ratković Skansi koja zastupa interese Srpske pravoslavne crkve još prije sedam dana, kaže Ragužev prijatelj Ivo Orešković.
- Dogovoreno je da Pravoslavna crkva još jedan put izađe u susret odnosno da mu da prostor da s Gradom Dubrovnikom koji je obveznik rješavanja njegovog statusa kao hrvatskog branitelja, kao zaštićenog najmoprimca, da ima nekoliko mjeseci vremena da to riješi. On navodno ima obećanja i Grada Dubrovnika i Dubrovačke biskupije pa nadamo se da će u tom intervalu četiri, pet mjeseci riješiti – kazao je Orešković.
Odvjetnica Ratković Skansi nije htjela davati izjavu za javnost, a ni Vid Raguž nije bio raspoložen za razgovor. Podsjetimo, u potkrovlju u povijesnoj jezgri Vid Raguž živi od 2001. godine. U stan koji je tada bio gradsko vlasništvo uselio je kao zaštićeni najmoprimac sa suprugom i troje djece. Povratom imovine stan je vraćen Srpskoj pravoslavnoj crkvi koja je Ragužu umirovljenom djelatniku Dubrovačkog arhiva i dragovoljcu Domovinskog rata jutos produljila rok do kojega bi trebao iseliti iz stana.

25. travanj 2024 06:36