StoryEditorOCM
DubrovnikPLANULO NA ODLAGALIŠTU

GRABOVICA Zapalilo se smeće, izgorio kontejner Čistoće

Piše DV
27. kolovoza 2017. - 18:50

Nešto prije 15 sati vatrogasci su izašli na intervenciju nakon dojave o zapaljenju deponija Grabovica u kojem je izgorio kontejner za smještaj radnika dubrovačke Čistoće. U gašenju otvorenog plamena na odlagalištu sudjeluje 12 vatrogasaca, pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci i DVD-a Rijeka dubrovačka s četiri vozila:

- Grabovica se zapalila i vatra se u jednom trenutku proširila na okolni brežuljak, no uspjeli smo je suzbiti. Okoliš je riješen, a sad će se s bagerom zbijati smeće i natapati kako ne bi došlo do širenja požara koji je, na sreću, lokalnog karaktera - izjavio je zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci Stjepko Krilanović. Dodao je kako će vatrogasci na Grabovici ostati sve dok požar ne bude potpuno ugašen:

- Šuma nije u opasnosti, a teško je reći hoće li izdimljavanje smeća trajati 10 minuta ili nekoliko sati, to ne mogu prognozirati - dodao je. Dojavu o otvorenom plamenu na glavnom gradskom deponiju potvrdili su nam i iz Županijskog centra 112 Dubrovnik.

Vatrogascima se na terenu posliejpodne priključio bivši direktor Čistoće Pero Kaciga, te zajedno nadziru požarište.
 

20. travanj 2024 09:05