StoryEditorOCM
DubrovnikOBAVIJEST ELEKTROJUGA DUBROVNIK

Počinju radovi na izgradnji trafostanice Lopud 2

Piše PSD.
25. kolovoza 2017. - 19:03

Dana 28. kolovoza 2017. HEP-ODS d.o.o. Elektrojug Dubrovnik započet će s radovima na izgradnji trafostanice 10(20)/0,4 kV Lopud 2 na otoku Lopudu, sukladno pravomoćnoj građevinskoj dozvoli od 5. lipnja 2017.

Razlog izgradnje nove trafostanice je značajno povećanje potrošnje električne energije i veliko opterećenja postojeće mreže na otoku Lopudu tijekom ljetnog razdoblja. S obzirom da je postojeća trafostanica 10(20)/0,4 kV Lopud pri kraju svog životnog vijeka, potrebno je u što kraćem roku izgraditi, opremiti i pustiti u pogon novu trafostanicu, koja će povećati kvalitetu opskrbe električnom energijom naselja Lopud te omogućiti priključenje novih kupaca i povećanje priključne snage postojećih kupaca.

Za vrijeme izgradnje nove transformatorske stanice, nužno je privremeno zatvaranje dječjeg igrališta, koje će nakon završetka radova biti vraćeno u funkciju, pri čemu će Grad Dubrovnik obnoviti dotrajale elemente igrališta.

Radovi će se izvoditi svakoga dana osim nedjelje i blagdana u razdoblju od 9 do 14 sati. Predviđeno trajanje građevinskih radova na izgradnji nove trafostanice Lopud 2 je 30 dana, počevši od ponedjeljka 28. kolovoza. Nakon dovršetka građevinskih radova slijede radovi na montaži opreme, ispitivanju i puštanju u probni pogon trafostanice.

S obzirom da je još uvijek u tijeku turistička sezona, vlasnike turističkih i ugostiteljskih objekata te sve mještane Lopuda molimo za razumijevanje zbog povećane razine buke i podizanja prašine uslijed rada građevinskih strojeva, te povremeno otežane prohodnosti u okolini gradilišta zbog potrebe dovoza i odvoza građevinskog materijala i opreme.

24. travanj 2024 01:22