StoryEditorOCM
DubrovnikPOVODOM MEĐUNARODNOG DANA MLADIH

FOTO Otvoren Centar za mlade, novo mjesto za edukaciju i zabavu

Piše Tea Stjepović
12. kolovoza 2017. - 14:21

Povodom Međunarodnog dana mladih danas je u prostorijama bivšeg hotela Stadiona na bazenu u Gružu svečano otvoren Centar za mlade u organizaciji Informadura.

Centar je otvorila zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić koja je uvodnim govorom pozdravila sve prisutne i čestitala svim udrugama koje su uključene u ovaj Centar.

'Mladi su oni koji zahtjevaju svu našu skrb i pozornost jer je riječ o osjetljivim skupinama, tako da vjerujem da će i kroz ovaj Centar za mlade dobiti svoj kutak okupljanja gdje će moći svoje znatiželje i neodumice rješavati', kazala je Tepšić i najavila da je ovo tek početak velike rekonstrukcije.

'Otvaranje Centra u ovom trenutku se treba shvatiti kao prijelazni trenutak, a budućnost cijelog objekta bit će rješavanja putem Strategije razvoja sportske infrastrukture Grada Dubrovnika. Ovom objektu je potrebna cjelokupna rekonstrukcija. Obnovljeno je, ali mislim da može bolje, a ovaj prostor je zasad dovoljno dobar da korisnici dolaze i budu tu prisutni', poručila je zamjenica gradonačelnika u čijoj pratnji je bio i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić.

O Centru i njegovim aktivnostima prisutne je upoznala voditeljica Infocentra Belinda Marić koja je podsjetila da od 2013. godine kada je otvoren prvi info-centra za mlade 'Informadur' nisu imali svoje prostorije.

'Bez ureda nismo mogli obavljati sve one aktivnosti koje jedan Centar treba obavljati. Ovim će napokon cijeli program za mlade zaživjeti', kazala je Marić dodavši da mladi slabo participiraju u društvenim aktivnostima, a sada im se nudi jedan prostor za druženje, informiranje i savjetovanje, neformalnu edukaciju, poticanje mobilnosti..


U bivšem prostoru hotela Stadion sada su obnovljene tri prostorije u kojima će se nalaziti ured i savjetovalište za mlade, središnji prostor će biti namijenjen za prezentacije i razne radionice koje će moći koristiti sve udruge za mlade koje djeluju na području Dubrovnika. U trećem prostoru će se nalaziti multimedijaski prostor gdje će se razvijati videomontaže.

Grad Dubrovnik u suradnji s Udrugom za mlade Maro i Baro i njenog glavnog programa Informadura -informativnog centra za mlade, čiji će novi ured biti smješten unutar Centra, i ove godine organizira osebujan program povodom proslave Međunarodnog dana mladih. Uz suorganizaciju brojnih partnera (Sportska udruga Komolac, Klub za mlade „Orlando“, AŠD Orašac, Kinematografi Dubrovnik, DURA, Centar za karijere mladih- CKM) odvijati će se brojne kako zabavne tako i edukativne aktivnosti od 12. do 14.kolovoza na različitim lokacijama.

19. travanj 2024 08:28