StoryEditorOCM
DubrovnikZEPTER I HAMAD BIH JASSIM

KOJI LUKSUZ! Pred Dubrovnikom usidrene jahte kralja posuđa, i bivšeg katarskog premijera

Piše PSD.
10. kolovoza 2017. - 17:15

U Dubrovnik su ovih dana sa svojim jahtama stigli brojni bogataši. Već prije par dana u Cavtat je sa svojom 62 metra dugom jahtom stigao Tommy Hilfiger, poznati američki dizajner.

Danas su ispred Lokruma i hotela Belvedere usidrene dvije jahte na kojima se nalaze poznate ličnosti. Prva jahta je Al Mirqab i jedna je od najvećih jahti ikad izgrađenih. Ova 133 metra duga jahta u vlasništvu je bivšeg katarskog premijera i ministra vanjskih poslova Hamada bin Jassim bin Jaber Al Thanija. Jahta može primiti 24 ljudi u 10 apartmana, a napravljena su i dva VIP apartmana za vlasnika jahte. Svaki apartman ima vlastitu kupaonicu, dnevni boravak i dvokrevetnu sobu. Na jahti je zaposleno 55 članova posade. Osim apartmana, na jahti se nalaze i kino, vanjski barovi, unutarnji bazen, jacuzzi, mjesta za sunčanje i platforma za helikopter.

Druga jahta, 'JoyMe' koja se usidrila ispred Lokruma pripada jednom od najbogatijih Srba, Philipu Zepteru iza čijeg se imena zapravo krije Milan Janković koji je visokokvalitetnom markom posuđa osvojio tržišta 40-ak zemalja svijeta pa njegova kompanija danas zapošljava 120 000 ljudi. Za tjedni najam ove megahajhte dugačke 50 metara treba iskeširati 200.000 eura. Krasi ju zanimljiva kombinacija vanjskih boja i vrlo moderan unutarnji dizajn. Na najdonjoj od tri etaže spektakularnog broda nalazi se krmena platforma sa sunčalištem, teretanom, saunom i sobom za kromoterapiju. Na središnjoj razini su četiri apartmana za goste, salon i bar s drvenim bijelim ljuljačkama. Na zadnjem katu, tik do komandnog mosta, smještena su dva vlasnička apartmana. Zepter je 2014. oglasio jahtu za prodaju od 19 milijuna eura, ali nema podataka je li prodana. Na njoj se danas, ispred Lokruma, i dalje vijori zastavica sa Zepterovim imenom.

25. travanj 2024 18:00