Županija Dubrovnik

PREOPTEREĆEN SUSTAV ODVODNJE

Ispust u Pilama stalna je prijetnja

PREOPTEREĆEN SUSTAV ODVODNJE

Komentirajući izlijevanje fekalija u more u nedjelju u Pilama na ulazu u staru gradsku jezgru,gradonačelnik Mato Franković je naglasio kako je kanalizacijska mreža Grada u prilično lošem stanju te da to nije prvi slučaj izlijevanja u more budući je u turističkoj sezoni kanalizacijski sustav preopterećen. Djelatnici Vodovda promptno su reagirali i otklonili kvar na opremi usljed kojeg je došlo do izlijevanja.

Osvrnuo se i na kanalizacijski ispust ispod Petke iz kojeg se prošle godine, do njegove sanacije, često događalo ispuštanje fekalija u more. Kazao je kako ispust „nije saniran nego samo privremeno začepljen“.

- To je latentna opasnost i pitanje je trenutka kad će se ponovno dogoditi. Radimo na rješavanju tog cjelokupnog sustava financiranjem iz europskih fondova. Prije dva tjedna održali smo prve sastanke na tu temu, pronašli smo neka tehnička rješenja za izgradnju potpuno novog sustava jer stari je zastario i nemoguće ga je popraviti – kazao je Franković te dodao kako bi novi sustav bio dugoročo i kvalitetno riješeno pitanja odvodnje otpadnih voda na području grada Dubrovnika.

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

KORČULA ima prvi half Ironman

KORČULA ima prvi half Ironman
Srednje dugi triatlon službeni je hrvatski naziv utrke koja je u svijetu poznata i zaštićena pod nazivom half Ir...
KORČULA ima prvi half Ironman