StoryEditorOCM
DubrovnikFOTO: CELEBRITY U SUSJEDSTVU NIJE UVIJEK 'PLUS'

Prvi susjed Slavice Ecclestone: 'Buka i oblaci kamene prašine tjeraju nam goste i ne daju nam živjeti!'

Piše Dube Marjanović Ladašić
Tonči Plazibat/HANZA MEDIA
20. lipnja 2017. - 17:00

'Cijelu zimu držali smo zatvorene prozore i nismo riječi rekli, ali ovo je sada prevršilo svaku mjeru', žali se Zatonjanin Frano Gverović na oblake prašine koji stižu s gradilišta kuće Slavice Ecclestone u njegovu prvom susjedstvu. Dodaje da ovi radovi traju već mjesecima. Radi kamene prašine, ali i buke od svakodnevnog brušenja, neki su mu gosti otkazali boravak, a njegova obitelj živi od iznajmljivanja, kaže. Mislio je da će barem preko ljeta zavladati tišina, ali tu se prevario.
- Pa što bi joj bilo da dva mjeseca nije radila na kući! Žalio sam se gradskim službama, a oni su mi rekli da se može raditi i u ovom ljetnom periodu. Sugerirali su mi da se zbog prašine obratim Ministarstvu zdravstva, uz napomenu 'da će me oni otkantati' - prepričava svoju tragikomičnu situaciju ovaj Zatonjanin. I zaista, dok smo bili u posjeti, brusilica je neumorno radila i podizala oblake bijele prašine koja se svugdje uvuče, pa Gverovići svaki dan nekoliko sati utroše u čišćenje taraca, ograda, stolova... Gosti se, kaže Frano, čude i bune, a oni ih časte i skreću im pažnju s buke, samo da svi ne otkažu boravak koji su platili u nadi da će se tih par dana odmoriti i nauživati tišine.
- U Štikovici je pet objekata obustavilo radove na gradilištu, a ovdje ništa - žali se Gverović. - Prašina ne bi smjela ići u nas. Da su se barem potrudili pa stavili neku mrežu, ili nas nazvali i zamolili za razumijevanje - ma ništa! Tjeraju nam goste i ne daju nam živjeti - apelira Frano Gverović.
 

19. travanj 2024 13:12