StoryEditorOCM
DubrovnikHNS-ovac PROTIV KOALICIJE S HDZ-om

MARIO TEVŠIĆ Drago mi je da su uz mene Vesna Pusić i Anka Mrak Taritaš

Piše Belka Elezović
8. lipnja 2017. - 01:16

Nakon sjednice Središnjeg odbora HNS-a, gdje je većina članova glasalo za ulazak u savez s HDZ-om, jedan od onih koji su se protivili takvoj odluci je i Dubrovčanin Mario Tevšić, koji je samo za Dubrovački vjesnik kratko prokomentirao odluku.

- HNS više nitko neće gledat. Ne znam zbog čega bi netko glasao za HNS niti zbog čega bi HDZ nešto previše do nas držao, jer dobro znamo da previše nije držao ni do jednog svog partnera a do nas ima najmanje držati, s obzirom da vrlo vjerojatno može imati većinu i bez nas.Oni članovi HNS-a koji su izabrali ovaj put, izabrali su HDZ koji će ih držati u šaci a kada ih jednom ispusti pitanje je hoće li ostati parlamentarna stranka - izjavio je Tevšić te dodao kako se pokazalo da je dio članstva ipak bio u HNS iz neke ljubavi i ideala, te su ostali dosljedni.

- Drago mi je da su u tome, na mojoj strani bili počasna predsjednica Vesna Pusić, naša najpopularnija članica Anka Mrak Taritaš i mnogi drugi divni ljudi radi kojih sam zavolio HNS - rekao je razočarani Tevšić.

Od 107 prisutnih članova Središnjeg odbora, 78 ih je bilo za koaliciju s HDZ-om, njih 20 protiv, devet je bilo suzdržanih, s tim da je 40 članova bilo iz Varaždina. Ako Plenkovićevu Vladu u Saboru ne podrže, baš kao što su najavili, ni Anka Mrak Taritaš, Goran Beus Richembergh i Nada Turina Đurić, i oni će biti izbačeni iz HNS-a.

19. travanj 2024 17:09