StoryEditorOCM
DubrovnikENERGETSKA OBNOVA

Pozitivan odgovor Obrtničkoj i tehničkoj školi

5. lipnja 2017. - 16:34

Nakon pozitivnog odgovora provjere na prijavu za energetsku obnovu zgrade Osnovne škole Gruda, stigao je i pozitivan odgovor za prijavu Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik. Obje prijave je, podsjetimo, prema odluci Dubrovačko- neretvanske županije, pripremala županijska razvojna agencija DUNEA.
 
Spomenutom je provjerom utvrđeno kako projektni prijedlog udovoljava svim uvjetima i kriterijima te je za projekt energetske obnove predloženo dodjeljivanje bespovratnih EU sredstava u iznosu od 1.138.406,85 kuna, dok ukupni prihvatljivi izdaci iznose 3.004.112,03 kuna. Razliku potrebnih sredstava sufinancirat će Dubrovačko- neretvanska županija.
 
Ovim projektom se na Obrtničkoj i tehničkoj školi Dubrovnik planira ugraditi toplinska izolacija vanjskih zidova i krovišta te ugradnja solarnih kolektora za pripremu tople vode kao i postavljanje informativne ploče na Brailleovom pismu za slabovidne i slijepe osobe. Na ovaj će se način smanjiti potrošnja energije, a procijenjena ušteda toplinske energije za grijanje iznosit će čak 88 posto! Dosadašnji energetski razred D nakon obnove će biti razred A te će se ujedno smanjiti i emisija CO2. Sve će osigurati financijske uštede i poboljšati uvjete rada u školi.
 
Obavijest o prolasku 2. faze postupka ovog projekta Obrtničkoj školi je stigla iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Riječ je o Pozivu na dostavu projektnih prijedloga ”Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgova i obrazovanja”, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Pozitivna Odluka o financiranju i potpisivanje ugovora očekuju se do kraja lipnja.

23. travanj 2024 10:03