StoryEditorOCM
DubrovnikZAVRŠNA KONFERENCIJA NIKOLE GRMOJE

Nikad neću vaše interese podrediti stranačkim ili onima određenih lobija

Piše D.V.
2. lipnja 2017. - 16:26

Kandidat Mosta za župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Grmoja danas je s kandidatima za zamjenike Dariom Pecotić i Matom Tomljanovićem održao završnu konferenciju za medije u Dubrovniku. Uz potporu Mara Kristića i brojnih drugih simpatizera Mosta, okupljenim medijima su naglasili kako je nedjelja ključan dan za razvoj i napredak Dubrovačko-neretvanske županije. Mato Tomljanović, kandidat za zamjenika Dubrovačko-neretvanske županije, naglasio je kako je došlo vrijeme za novu političku opciju koja će u radu polučiti konkretne rezultate.
„Iznimno sam ponosan što sam imao priliku sudjelovati u ovoj kampanji uz energične, stručne ljude kao što su Daria Pecotić i Nikola Grmoja. Postigli smo veliki uspjeh u kampanji, u Županijskoj skupštini sada imamo 11 vijećnika, prethodno smo imali 4 što znači da razloga za zadovoljstvo izbornim rezultatom zaista ima. Svjesni smo velike odgovornosti koju sada imamo i uvjeren sam kako ćemo opravdati povjerenje naših građana. Naš program nudi cjelovita rješenja za probleme u našoj županiji – od zaštite kulturne baštine, ekoloških problema, prometne izoliranost i cjelovite strategije koja će spriječiti stihijski razvoj turizma. S druge strane, kao rođeni Dubrovčanin, ponosan i zaljubljen u Grad, smatram da se na razini županije može učiniti puno više za njega, osobito po pitanju očuvanja i zaštite kulturne baštine, za što je kucnuo posljednji čas.“ – poručio je Tomljanović.
Važan dio tima Nikole Grmoje je i kandidatkinja za zamjenicu župana Daria Pecotić.
„Za moj politički angažman presudila je nezainteresiranost aktualne županijske vlasti za goruće probleme naših otoka, primjerice otoka Korčule s kojeg potječem. Nažalost, aktualni župan tijekom dva mandata ostao je na razini samo deklarativne podrške ključnim projektima i izrazima razumijevanja, a bez konkretnih rješenja. Zato smo u naš program uključili mjere poput otvaranja Centra za starije i nemoćne osobe na otocima, izgradnju prijeko potrebnog heliodroma, gradnju zaobilaznice naselja Orebić i trajektne luke Perna te izgradnje trajektnog pristaništa Vela Luka i Ubli na Lastovu. Naime, ne predstavljaju samo otoci izazov, radi se o tome da je nužno Županiju povezati unutar njezinog područja, rekonstruirati neke ceste i tako učiniti alternativne prometne pravce dostupnijim prvenstveno domicilnom stanovništvu posebno tijekom turističke sezone. Nikola Grmoja, uz Matu i mene, imat će pravi tim za kvalitetno, racionalno i uspješno upravljanje županijom te zato pozivam još jednom sve birače da u nedjelju odaberu bolju, napredniju i odlučniju županijsku vlast.“ – izjavila je Daria Pecotić.
Nikola Grmoja još je jednom podsjetio sve birače na važnost izlaska na nedjeljne izbore i odabir opcije koja će uistinu unaprijediti Dubrovačko-neretvansku županiju.
„Prije svega, želio bih zahvaliti svima na podršci, kao i Matu i Dariji na vrijednom radu u kampanji. Uistinu smatram da je došlo vrijeme za energičnog, neovisnog župana koji neće biti pod utjecajem stranačkog šefa i sumnjivih lobija. Tijekom ove kampanje susreo sam se s nebrojenim građanskim inicijativama i predstavnicama lokalnih zajednica s kojima aktualni župan niti jednom nije sjeo, saslušao njihove probleme i pokušao pronaći odgovarajuće rješenje. Nije bio među svojim građanima i nije obilazio mjesta u kojima je njegova podrška bila najpotrebnija – a to su otoci i druga dislocirana područja unutar županije. Umjesto toga, on je posjećivao europske prijestolnice na račun poreznih obveznika, a bez konkretnih rezultata. Ono što ja mogu obećati građanima, a aktualni župan ne može jest sljedeće: borit ću se za decentralizaciju i da novac koji građani zarade uistinu ostane u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Gospodin Dobroslavić ne može davati takva obećanja jer predstavlja produženu ruku Andreja Plenkovića, a jako dobro znamo čiji interese gospodin Plenković zastupa. Ovim putem obećajem svim građanima – neću ostati gluh i nijem na vaše potrebe i nikad neću vaše interese podrediti stranačkim interesima ili onima određenih lobija. Vrijeme je da naš predivan kraj odabere snažan glas koji će se boriti za njegove stanovnike“ – zaključio je Grmoja.

18. travanj 2024 10:25