StoryEditorOCM
DubrovnikODLUKOM VLADE

<strong>Sjedište područnog ureda Porezne uprave iz Splita se vraća u Dubrovnik </strong>

Piše PSD.
2. lipnja 2017. - 11:40

Odlukom Vlade Republike Hrvatske sjedište područnog ureda Porezne uprave se iz Splita vraća u Dubrovnik! Ovo je tek početak povratka svih preseljenih institucija u Grad. Sljedeće što očekujemo je povratak Carinarnice, koja je u Gradu djelovala od 13.stoljeća i koja je bez ikakvog smisla i potrebe preseljena.

Zahvaljujući angažmanu saborskih zastupnika Branka Bačića i Mata Frankovića te javnim inicijativama župana Nikole Dobroslavića, konačno je ne samo zaustavljeno preseljenje institucija iz Grada, nego se institucije koje su nepravedno premještene u druge centre u Grad vraćaju.

U narednih nekoliko mjeseci uvjereni smo kako će se i sve ostale institucije vratiti natrag u Grad. Povratak sjedišta institucija u Grad je i snažna poruka o Dubrovniku kao regionalnom središtu u bilo kojem budućem teritorijalnom preustroju. I dok je za mog protukandidata to "trivijalno pritanje" mi u Hrvatskoj demokratskoj zajednici smatramo da je za Grad, obzirom na povijesne, kulturne i geostrateške značajke, od iznimne važnosti njegov status regionalnog središta.

22. travanj 2024 15:10