StoryEditorOCM
DubrovnikNOVINARI NA GRADILIŠTU

DUJMOVIĆ: Pročistač dovršavamo do srpnja!

30. svibnja 2017. - 16:23

-Napravili smo mnogo i radovi napreduju, objekt se radi i osim pokrovne ploče gotovo je potpuno izliven. Radi se u više smjena i punom parom, a pročistač će biti gotov na vrijeme. Zadnje smo zamućenje ionako imali prije nekoliko mjeseci. Franković mi je na sučeljavanju rekao “Da, ali možda ćete kasniti!?” Pa što, super, oduševljen sam i ponosan ako pročistač izgradimo s malim zakašnjenjem i do mjesec, dva dana! Ponosan sam i ne žalim se, bitno je da Dubrovčanima damo čistu pitku vodu. U srcu sezone je to nebitno jer tada nemamo zamućenje. Možemo ga očekivati tek u studenom ili prosincu. Tu počinje i završava sva priča oko zamućenja. Pročistač, to je bitno! Na prvom mjestu su sugrađani koji zaslužuju čistu, sanitarno ispravnu pitku vodu. Ponosan sam na to i na tim Vodovoda koji je to realizirao! Ako ljeti kiša i padne, to ne znači istodobno zamućenje. Jer, nije svaka kiša i zamućenje!

Izjavio je to predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik i kandidat Hrvatske narodne stranke za gradonačelnika Dubrovnika Valentin Dujmović na konferenciji za medije održanoj na platou iznad Komolca, odnosno na gradlištu budućeg pročistača pitke vode kojeg francuska tvrtka Suez dovršava s glavnim hrvatskim kooperantom Skladgradnjom. Investicija je vrijedna skoro 57 milijuna kuna, a ugovorni rok za dovršenje izgradnje tog objekta je srpanj ove godine. Očekuje se da će po dovršetku pročistača pitke vode građani Dubrovnika konačno odahnuti jer više neće biti ovisni o atmosferskim padavinama. Naime, posljednjih nekoliko godina je svaka jača kiša stvarala jako zamućenje vode u vodoopskrbnoj mreži te su Dubrovčani bili osuđeni na ne baš jeftinu kupovinu bidona pitke vode.

Tijekom press- konferencije izjavu je dao i predstavnik francuske tvrtke Suez, inače glavnog izvođača radova, Didier Pascuale, koji je ustvrdio kako svi radovi teklu prema planu te su već završili jedan dio budućeg tanka rezervoara odnosno spremišta vode te uskoro počinju i gradnju pratećeg objekta, ali i naglasio da su radovi doista teški.

Dujmović je konferenciju za medije iskoristio i za komentar izjave svog protukandidata Mata Frankovića tijekom sučeljavanja u eteru lokalne radio postaje o tome kako je u Hrvatskim vodama, navodno, doznao da se u Vodovodu Dubrovnik ništa ne radi te dobio značajnu dokumentaciju koja će to potvrditi. Dujmović je prenio kako je netko u Upravi te državne tvrtke, Frankoviću rekao za navodnu činjenicu kako je Vodovod Dubrovnik propustio povući 500 milijuna kuna iz EU- fondova:
- Jutros sam uputio službeni dopis predsjedniku Uprave Hrvatskih voda Đurokoviću i zamolio da mi, ako je to istina, odgovori što je to razgovarao s Frankovićem i kakvu mu je to dao dokumentaciju. Također, zanima me zašto je državnu tvrtku stavio u službu kampanje Mata Frankovića? No, zaključujem kako to nije istina jer smo od Frankovića već naučili čuti svašta - naglasio je Valentin Dujmović.

19. travanj 2024 17:50