StoryEditorOCM
DubrovnikŽUPANIJSKO IZBORNO POVJERENSTVO

Podnešen ozbiljan progovor na glasovanje u Brijesti i Zaton Dolima

21. svibnja 2017. - 16:32

Od ukupno 108.925 registriranih biralča na području Dubrovačko- neretvanske županije do 11,30 sati je zabilježenaj izlaznost od 18,52 posto, što je nešto veća izlaznost on one zabiježene na gradskom području Dubrovnika. Stanovnici pet gradovai 17 općina biraju između pet kandidatkinja i kandidata za župana a sa šest kandidacijskih lista biraju ukupno 41 vijećnika budućeg saziva Skupštine Dubrovačko- neretvanske.

-Neposredno prije podneva u Županijsko izborno povjerenstvo stigao je, ako se pokaže kao točan, jedan ozbiljan prigovor. Naime, kandidat za načelnika općine Ston Vedran Kunica podnio je Županijskom izbornom povjerenstvu prigovor u kojem navodi kako su na području te općine, na glasačkim mjestima Brijesta i Zaton Doli, navodno zaokružena imena dvaju osoba da su glasovale iako to, prema njegovoj tvrdnji nisu učinili jer fizički nisu pristupili biračkom mjestu. Odmah smo naložili općinskom izbornom povjerenstvu da izađu na lice mjesta, da obave razgovore s kim treba te utvrde točnost navoda podnesenog prigovora. Kada utvrde činjenično stanje te nas o tome izvjeste, kao Izborno povjerenstvo odlučit ćemo po prigovoru.

Rekao je to za medije član županijskog Izbornog povjerenstva Pero Miloglav o do sada zaprimljenom najozbiljnijem izbornom prigovoru u finalu lokalnih izbora 2017. godine. 

18. travanj 2024 11:30