StoryEditorOCM
DubrovnikHDZ DUBROVNIK

FRANKOVIĆ: Vrijeme je da HGSS postane proračunska stavka Grada Dubrovnika!

Piše PSD.
17. svibnja 2017. - 10:58

''Smatram da Hrvatska gorska služba spašavanja treba biti više prepoznata od Grada Dubrovnika, ali i svih jedinica lokalne uprave i samouprave. Ono što je moja intencija jest da Grad Dubrovnik postane partner HGSS-u te da u idućem Proračunu HGSS bude proračunska stavka koja će nositi sredstva za adekvatnu opremu u budućnosti', kazao je kandidat za gradonačelnika Grada Dubrovnika Mato Franković pri svom posjetu volonterima Hrvatske gorske službe spašavanja Stanica Dubrovnik.

Volonteri Hrvatske gorske službe spašavanja Stanica Dubrovnik godinama su pokušavali uspostaviti dijalog s bivšim gradonačelnikom, no do današnjeg dana nisu dobili odgovor ni rješenje kako premostiti probleme. Posrijedi su problemi egzistencijalne naravi - nemaju adekvatan čvrsti objekt, vozila su trošna i zastarjela, a komunikacijske veze su jako loše - prelazi se na digitalni sustav, međutim to je njih za sada zaobišlo.

''U trenucima kad je teško, kad su potrage i kada se nešto dogodi sve oči su uprte u ljude koji svoj posao rade volonterski. Odvajaju svoje slobodno vrijeme, ostavljaju svoje obitelji, daju se za građane i goste ovog Grada. Grad Dubrovnik je dužan kao najbogatiji grad u ovoj Županiji osigurati pomoć službi spašavanja, HGSS Stanica Dubrovnik mora biti proračunska stavka sa značajnim iznosom'', zaključio je Franković.

24. travanj 2024 23:48