StoryEditorOCM
DubrovnikIZRAZ SUĆUTI

DAN ŽALOSTI Lumini i zastave na pola koplja u Gradu

Piše PSD.
28. travnja 2017. - 17:58

Obzirom da je povjerenica Vlade RH za Dubrovnik Nada Medović zbog teške pomorske nesreće u Koločepskom kanalu današnji dan proglasila Danom žalosti na području Grada Dubrovnika, zastave su spuštene na pola koplja, a otkazane su i brojne kulturno-zabavne priredbe.  

Tako su zastave Republike Hrvatske, Dubrovačko – neretvanske županije i grada Dubrovnika, bit će istaknute na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.

Pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje su programe prilagodile obilježavanju Dana žalosti, osobito na način da emitiraju programe koji po svojoj naravi odgovaraju obilježavanju tog dana. Pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužne su obavljati svoje poslovanje primjereno Danu žalosti.

Također, brojni dubrovački ugostitelji odazvali su se apelu Udruge ugostitelja Dubrovnik te paljenjem lumina u svojim objektima izrazili sućut za kolege, žrtve teške pomorske nesreće u Koločepskom kanalu.

Povodom Dana žalosti, u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike večeras, 28. travnja, će u 18 sati biti misa za stradale u pomorskoj nesreći i njihove obitelji koju će predvoditi generalni vikar Dubrovačke biskupije don Stanko Lasić. 
 

20. travanj 2024 13:13