StoryEditorOCM
DubrovnikDUBROVAČKI DEMOKRATSKI SABOR PREDSTAVIO PROGRAM I KANDIDATE

Jelena Crnčević i Lukša Matušić zamjenici Terezine Orlić

Piše MRK
21. travnja 2017. - 11:35

Terezina Orlić, kandidatkinja Dubrovačkog demokratskog sabora za gradonačelnicu Dubrovnika na svibanjskim izborima večeras je predstavila svoje zamjenike, Jelenu Crnčević, ekonomisticu zaposlenu u upravi Zračne luke Dubrovnik i Lukšu Matušića, inženjera elektrotehnike zaposlenog u HEP-u, koji je već bio vijećnik Gradskog vijeća Dubrovnika ispred DDS-a.


Tom prigodom predstavljen je i program koji Terezina Orlić i DDS imaju namjeru provesti dobiju li izbore. Među najzvučnijim temama od interesa građana Dubrovnika bili su već ranije najavljivani besplatni vrtići, a tu su još i rad vrtića u dvije smjene. Jednosmjenska nastava u školama, produljenje produženog boraka do 4. razreda i besplatna tablet računala za trećaše. DDS najavljuje obnovu svih škola u sredstva iz EU fondova, gradnju POS stanova i Doma umirovljenika na Medarevu uz bolnicu, te rješavanje komunalnih pitanja među kojima Matušić posebno ističe probleme katastra instalacija te uređenje odvodnje napose oborinskih voda kao i kvalitetno zbrinjavanje otpada.

– Lučino radolje sramota je svih nas jer treba smanjiti količinu otpada na odlagalištima zbog čega ćemo u sva gradska naselja postaviti reciklažna dvorišta i podzemne kontejnere, a svim građanima koji imaju uvjete dati kompostere – rekao je Matušić. U gospodarstvu je nužno donijeti strategiju razvoja gospodarstva i turizma gdje treba razvijati sve selektivne oblike turizma, najavila je Orlić, a Crnčević je najavila tri važna projekta iz kulture, koncertnu dvoranu, Arheološki muzej, modernu knjižnicu te povratak 10 posto plaća zaposlenima u kulturi Grada Dubrovnika. Već u prvoj godini mandata napravit ćemo projektnu dokumentaciju za Dom umirovljenika, sportsku infrastrukturu, koncertnu dvoranu i uređenje parka Gradac, obećavaju u DDS-u. I Pero Vićan, čelnik DDS-a istaknuo je kako je na njihovoj listi više od 50 posto žena i među njima, kaže, puno novih lica. I to je potvrda da Pero nije DDS – rekao je Vićan.

18. travanj 2024 00:08