Županija Dubrovnik

OKRUGLI STOL

Kako ostvarivanje prava na rodiljne dopuste utječe na ravnopravnost žena i muškaraca na tržištu rada

OKRUGLI STOL

Okrugli stol „Kako ostvarivanje prava na rodiljne i roditeljske dopuste utječe na ravnopravno natjecanje žena i muškaraca na tržištu rada?“, u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije i udruge poslovnih žena KRUG Dubrovnik, održan je danas u zgradi kampusa Sveučilišta u Dubrovniku prigodom obilježavanja Međunarodnog dana žena.

Sukladno svom Programu rada, uz obilježavanje Međunarodnog dana žena, Povjerenstvo potiče razgovor o mnogim pitanjima važnim za položaj žena u društvu. U današnjim socioekonomskim prilikama, žene se suočavaju s velikim izazovima u usklađivanju sve složenijih zahtjeva svog radnog okruženja i nezamjenljive uloga koju imaju u obitelji.

Na okruglom stolu raspravljao se o mnogim činiteljima koji utječu na položaj žene u kontekstu posla, profesionalnog napredovanja i obitelji. Razgovaralo se o tome koliko su žene, a u praktičnoj stvarnosti i otac i majka, upoznati sa svojim pravima i u kojoj mjeri im poslodavci, bilo u privatnom ili javnom sektoru, omogućuju korištenje prava prema zakonu o rodiljnim i roditeljskim dopustima. Također, u vrlo konstruktivnoj raspravi sudionice su ukazale na neuravnoteženu zastupljenost žena/muškaraca na određenim pozicijama, stručnosti i obrazovanosti.

Uz članice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko –neretvanske županije i udruge poslovnih žena KRUG Dubrovnik, sudionice ovog okruglog stola bile su naše sugrađanke zaposlene na visokim pozicijama u financijskom managementu, kao i u Upravama hotelskih tvrtki, poduzetnice, ravnateljice škola i javnih institucija te predstavnice udruga civilnog društva.

 

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

Dio Šumeta danas bez vode

Dio Šumeta danas bez vode
Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 24. siječnja bez vode će biti zapadni dio sela Šumet u vremenu od 9.00 do 13....
Dio Šumeta danas bez vode