StoryEditorOCM
DubrovnikAGENCIJA DURA

Dodijeljene diplome njegovateljicama

Piše Ahmet Kalajdžić Foto: Ahmet Kalajdžić
27. veljače 2017. - 17:35

U sklopu realizacije programa "50 plus" u dubrovačkoj gradskoj Razvojnoj agenciji DURA danas se održala dodjela diploma sudionicima ovogodišnje specijalističke edukacije za njegovatelje i njegovateljice. Uz financijsku potporu Grada Dubrovnika i Zaklade Blaga dijela i ove godine je 15 polaznika uspješno završilo tromjesečnu edukaciju. Diplome je uručila direktorica DURA-e, Andrea Novaković a  dodjeli su nazočili predstavnik Grada Dubrovnika, Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, predstavnica Zaklade Blaga djela, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Domus Christi i predstavnice udruge DUSAB -Dubrovačka Udruga skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija.

Program Grada Dubrovnika 50 plus se intenzivno provodi od lipnja 2013. a cilj mu je povećati zapošljivost osoba starijih od 50 godina posredovanjem u zapošljavanju. Program realizira gradska razvojna agencija DURA tako da omogućava osobama koje traže zaposlenje kontakt s onima koji traže određeno pružanje usluga te pomaže u administrativnom dijelu sklapanja ugovora između jedinih i drugih skupina.
 
Većina osoba u bazi podataka nezaposlenih i starijih od 50 godina su žene starije životne dobi kojima nedostaju određene kvalifikacije kako bi mogle obavljati najtraženije poslove – one njegovateljske prirode u obiteljima. Edukacija je započela početkom studenog prošle godine u prostorijama Razvojne agencije DURA, a nastavila se kroz praktični dio nastave u Domu za starije i nemoćne osobe Domus Christi.

25. travanj 2024 13:25