StoryEditorOCM
DubrovnikIN MEMORIAM

KOMEMORACIJA I ISPRAČAJ U ČETVRTAK, 5. SIJEČNJA Napustio nas je Rastko Barbić

Piše Krešimir Ivanišević, predsjednik HPD DUBROVNIK
4. siječnja 2017. - 17:19

Gospar Rastko Barbić rođen 7. srpnja 1932. godine preminuo je jučer u Dubrovniku. Od rane mladosti, zapravo odmah iza Drugog svjetskog rata je zavolio sport. Bio je plivač leptirova stila u Plivačkom klubu Jug i kao takav imao dosta uspjeha postavši član juniorske reprezentacije tadašnje Jugoslavije.
Kada se prestao aktivno baviti plivanjem, postao je amaterski trener Jugovih plivačica i plivača. Krajem 1976. godine u dobi od 44 godine, zaljubio se u planine i skoro svakog drugog vikenda odlazio u planine posebno na Orjen i Sniježnicu. Postao je vrlo aktivan u našem planinarskom društvu Dubrovnik tako da je obavljao razne dužnosti, a među njima i dužnost predsjednika.
Zahvaljujući svom zalaganju i upornosti vratio se u posjed društvu Planinarski dom na Vrbanju (Crna Gora). Počasni je član HPD Dubrovnik te je dobitnik najviših priznanja Hrvatskog planinarskog saveza i  Planinarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije.
Neka mu je slava i vječna hvala!

Komemoracija povodom smrti gospara Rastka Barbića održat će se u četvrtak, 5. siječnja u 12 sati u Gradskoj vijećnici, dok je posljednji ispraćaj na Pravoslavnom groblju na Boninovu u 15 sati.

19. travanj 2024 18:04