StoryEditorOCM
DubrovnikNOVA PROMETNA RJEŠENJA I ORGANIČENJA - STIŽE DUADVISOR

VLAHUŠIĆ Kada se broj posjetitelja u povijesnoj jezgri popne na 8 tisuća zabranjivat će se organizirano kretanje prema Gradu

Piše Dube Marjanović Ladašić
15. prosinca 2016. - 14:39

Integrirano upravljanje pješacima i vozilima, od Ilijine Glavice do Zlatnoga potoka, bila je tema press konferencije u Maloj vijećnici koju je vodio gradonačelnik Andro Vlahušić. Informativni paneli pokazivat će broj slobodnih mjesta za osobna vozila, taksije i automobile.

Provest će se projekt video nadzora na javnim površinama Grada Dubrovnika, a sve zbog smanjenja oštećenja i uništavanja imovine, te džeparenja i slično. U konačnici će biti postavljena 81 kamera. U staroj gradskoj jezgri bit će kamere na pet ključnih lokacija, a informativni paneli prikazivat će broj posjetitelja u povijesnoj jezgri.

Kada se broj posjetitelja popne do 8 tisuća, promet pješacima će se usporavati i preusmjeravati, a iznad ove brojke zabranjivat će se organizirano kretanje prema Gradu. Taksistima će biti dozvoljen ulaz u kontaktnu zonu samo ako imaju slobodno taksi-mjesto.

U planu je DuAdvisor aplikacija koja će objediniti sve ove usluge, a to je koliko ima slobodnih parking mjesta u kontaktnoj zoni te je li dozvoljeno kretanje prema Ilijinoj Glavici i ulaz u kontaktnu zonu. Svrha cijelog ovog projekta je smanjenje gužvi jer je Grad prekapacitiran, čulo se na pressici.

Do 2030. Libertas će modernizirati svoj vozni park s ekološkim električnim i hibridnim autobusima te s električnim skuterima s punionicama. Kompletan projekt vrijedi 3 milijuna kuna.

20. travanj 2024 11:10