StoryEditorOCM
DubrovnikTURISTIČKA ZAJEDNICA S PONOSOM OBJAVLJUJE

NIKAD VIŠE GOSTIJU Prvi adventski vikend nadmašio očekivanja

Piše PSD.
28. studenog 2016. - 17:25

Nakon rekordnih rezultata na vrhuncu turističke sezone i ostvarenja tri milijuna dolazaka po prvi put u povijesti, Dubrovnik kao vodeći hrvatski turistički brand i dalje bilježi odlične turistički promet i može se pohvaliti porastima turističkog prometa i u mjesecu studenom koja nikad do sad nisu zabilježena. Prema podacima iz E-visitora na dan 26. studenog u našem gradu ostvareno je rekordnih 1704 dolazaka, šest puta više nego prošle 2015. godine, te 3347 noćenja odnosno četverostruko više nego lani. Proteklog vikenda najbrojniji gosti bili su iz Albanije, BIH, Hrvatske, SAD-a, Koreje, Japana, Singapura, Malezije, Tajvana i Ujedinjenog Kraljevstva koji su uživali u blagdanskom uređenju Dubrovnika i krasnom ozračju festa.
 
Prvi adventski vikend u Dubrovniku je zaista bio rekordan po turističkim ostvarenjima koja do sad nisu zabilježena.
Grad je pun turista, to je vidljivo u staroj gradskoj jezgri u kojoj gosti uživaju u posebnom blagdanskom ugođaju i programima Advent u Gradu koji su dio Dubrovačkog zimskog festivala.

Na prvom mjestu po broju dolazaka su bili gosti iz Albanije koji su iskoristili produljeni blagdanski vikend u svojoj zemlji za putovanje u naš grad. Naime u Albaniji se u ponedjeljak 28. studenog slaviDan oslobođenja, dok je 29.studenog Dan neovisnosti. U Bosni i Hercegovini slavio se Dan državnosti u petak 25. studenog , te nas osobito raduje da su turisti iz regije posjetili za svoj kraći zimski odmor odabrali upravo naš grad. Gosti su uglavnom smješteni u dubrovačkim hotelima, povećanja bilježe hoteli Adria, Park, Radisson, Rixosu kojima su na prvom mjestu po ostvarenjima gosti iz Albanije, dok su u hotelu Kompas najbrojniji gosti Japanci, a u hotelu Valamar Lacroma gosti iz Bosne i Hercegovine.
 
 

16. travanj 2024 20:01