Županija Dubrovnik

U NOĆI SA SUBOTE NA NEDJELJU

NE PIJTE, VEŽITE POJAS Za vikend policija vreba prekršitelje

U NOĆI SA SUBOTE NA NEDJELJU

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 19. i 20. studenog, policijski službenici prometne policije će na području cijele Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provoditi pojačane preventivno-represivne aktivnosti radi sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola.

Alkohol je jedan od bitnih čimbenika koji pridonosi stradavanju sudionika u prometu te čest „generator“ brzine. Vozači koji upravljaju motornim vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu ponašanjem krše prometne propise i ugrožavaju svoju i sigurnost drugih sudionika u prometu, stoga je cilj ove akcije sankcioniranje i isključivanje iz prometa takvih vozača radi sprječavanja prometnih nesreća i njihovih posljedica, kažu iz PU.

Za vrijeme akcije policija će nadzirati i prekršajno sankcionirati i druge prekršaje (prekoračenje dopuštene brzine kretanja, vožnje bez položenog vozačkog ispita, nekorištenje sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje i sl.), a posebice one prekršaje koji su najčešći uzroci prometnih nesreća.

Iz PU dubrovačko-neretvanske pozivaju sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise i svojim pozitivnim ponašanjem povoljno utječu na stanje sigurnosti.

 

Naslovnica Dubrovnik

Najčitanije

Najnovije

26. sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća

26. sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća
D n e v n i r e d: Vijećnička pitanja. Prijedlog Proračuna Grada Dubrovnika za 2020. godinu. Prijedlog odluke...
26. sjednica dubrovačkog Gradskog vijeća