StoryEditorOCM
DubrovnikKONFERENCIJA U MALOJ VIJEĆNICI

VLAHUŠIĆ: Hoće li vijećnici usvojiti proračun za 2017? Šanse su 50:50!

Piše PSD.
16. studenog 2016. - 20:25

Tema Proračuna za 2017. potaknula je Andra Vlahušića na još jednu konferenciju za medije. Na početku je pročelnica Upravnog odjela za proračun, financije i naplatu pri Gradu Dubrovniku Anita Burić predstavila brojke. Predviđeni iznos Proračuna Grada Dubrovnika za 2017. je 603 milijuna kuna, a obzirom da 33 milijuna otpada na proračunske korisnike na kraju ostaje iznos od 570 milijuna kuna.

- Prijedlog proračuna smo zaključili 14. studenog i preko gradonačelnika smo ga uputili dalje u proceduru. Od sljedeće godine imamo 23 proračunska korisnika. Grad će se kreditno zadužiti za 100 milijuna kuna. 50 milijuna ide za projekte Upravnog odjela za promet, stanogradnju i infrastrukturu, a drugih 50 milijuna za projekte Upravnog odjela  za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i obrazovanje. Konkretno, za projekte poput Doma umirovljenika u Gružu, Područne škole Montovjerna i Dječjeg vrtić Palčica. Od Ministarstva smo tražili suglasnost za 40 milijuna kuna sredstava za groblje Dubac, ali obzirom da groblje nije na području Grada, nego susjedne Općine Župa dubrovačka nismo dobili suglasnost ministra pa ćemo groblje financirati iz vlastitih sredstava. Od Ministarstva ćemo tražiti suglasnost za neke druge projekte, kazala je Burić.

Vlahušić je iznio i ostale stavke za koje bi se koristili sredstva iz predviđenog Proračuna.

- Mi ćemo prijedlog promijeniti u onoj mjeri u kojoj ga možemo promijeniti. Proračun uvijek planiramo realno, niti jednu lipu niti kunu nismo ukrali i vodimo Grad na odgovoran način. Na plaće otpada 6 posto, 48 posto na kulturu i socijalne mjere. Godinu ćemo završiti s 5 posto u suficitu i vrlo smo stabilni. U Prijedlog smo uvrstili dugovanja koja moramo podmiriti, ali ne i naša potraživanja. E sad, pitanje je hoće li vijećnici na sjednici Gradskog vijeće usvojiti Proračun za 2017?! Šanse su 50:50. Sve dosadašnje amandmane smo usvajali bez obzira iz koje stranke dolazili. Naravno, ako je to bilo moguće. Pitam se ako Mato Franković traži potporu građana za izbore u petom mjesecu zašto onda ne bi glasovao za Proračun u kojeg smo uvrstili sve ono što je kome palo na pamet i još smo ih zvali da pitamo što im je palo na pamet, dodao je dubrovački gradonačelnik.
 

20. travanj 2024 04:49