StoryEditorOCM
DubrovnikKONFERENCIJA NA OTVORENOM

VLAHUŠIĆ Duh Grada je jači i sada niti jednoj administraciji neće pasti na pamet da zabrani Festival

Piše PSD.
15. studenog 2016. - 15:06

Andro Vlahušić sa suradnicima najavio program 3. Dubrovačkog zimskog festivala.

- Stradun je jedina prava saloča Dubrovnika i u jedinoj pravoj saloči se održava 3. Dubrovački zimski festival. Prije svega, zahvalio bi svima onima koji su bili protiv Festivala jer da nije bilo njih ne bi bio ovoliki užitak raditi na programu. Druga zahvala ide ljudima koji su na društvenim  mrežama dali podršku Festivalu. Riječ je o 6 do 7 tisuća ljudi. To je jedna snažna ekspresija malih i običnih ljudi koji su mi dali energiju.  Hvala i svima onima koji su cijelo vrijeme objektivno i pozitivno pisali o Festivalu. Kućice se sada bolje uklapaju u urbanistički red. Moja četvrta zahvala ide ljudima koji su cijelo vrijeme radili na oblikovanju Festivala. Ovo nije nešto što će samo tako stati niti nešto što će se automatski nastaviti potrebno je puno rada i ustrajnosti.  Sada niti jednoj administraciji neće pasti na pamet da zabrani Festival jer je duh Grada jači, kazao je Vlahušić.

Konferenciji na otvorenom ispred Orlandovog stupa prisustvovala je i direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika, Romana Vlašić.

- Dubrovnik nije samo sunce i more - iako ne bježimo ni od toga. Dubrovnik nije samo baština nego želimo Dubrovnik koji ima sadržaje svih 365 dana. Ove zime će biti otvoreno desetak hotela, Dubrovnik raste svih 365 dana, zima u Dubrovniku je zanimljiva. Opet nam dolazi automobilska marka i filmska produkcija, naglasila je Vlašić.

Ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović naglasila je kako je Zimski festival „fuzija kulturno-zabavnih programa“, dok je pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, more i turizam Vlaho Margaretić naveo četiri cjeline Festivala: Advent - od 19. studenog do 8. siječnja, Sveti Vlaho – od 27. siječnja do 5. veljače, Valentinovo – do 10. do 14. veljače i Karnevo – od 24. do 28. veljače. Uz zabavni park za djecu „Orlandino“ u Gružu i besplatan prijevoz iza  17 sati, od 25. studenog bit će uvedena i posebna „Adventska linija“ od Pila do parka Luja Šoletića u Gružu koja će voziti od 10 do 21. sat.
Otvaranje 3. Dubrovačkog zimskog festivala uz paljenje dekorativne blagdanske rasvjete i predstavljanje adventske ponude kućica, održat će se u subotu 19. studenoga u 20 sati.

19. travanj 2024 08:57