StoryEditorOCM
Zdravi i veseli biliPOKRENITE SE SADA!

Stvarajte zdrave navike uz Tommy i Slobodnu Dalmaciju

Piše Native studio SD
30. siječnja 2021. - 09:49

Ispred vas se nalazi opsežan plan vježbanja i prehrane koji obuhvaća čitavu veljaču. Zašto? Zato jer, negdje baš u ovo vrijeme događa se veliki potop kada u vodu pada većina odluka koje smo donijeli tamo krajem prosinca. Entuzijastično smo ih se krenuli pridržavati, ali siječanj je odradio svoje i većina nas je posustala. I BAŠ ZATO je  sada idealno vrijeme da se jednostavno - pokrenemo!!

Jer, preživjeli smo. Što? Pa dan kada bismo se u ovoj godini trebali osjećati najgore. Da, čak se otišlo toliko daleko da je psiholog Cliff Arnall iz Walesa izračunao točan dan u godini kada je prosječno raspoloženje navodno najniže. I ne bojte se, taj je dan iza nas. Radi se o 24. siječnja koji smo, gle čuda, preživjeli.

I ne samo da smo preživjeli, nego se, priznajte, i niste baš te nedjelje osjećali „megadepresivno“. I, sada kada smo „siječanjski blues“ ostavili za nama, vrijeme je da se – pokrenemo. Zapravo je ovo idealno vrijeme za provođenje nekakvih novogodišnjih odluka. A, jedna od najčešćih (barem bi trebala biti) jest ona o brizi za vlastito zdravlje. I, ne, nećemo ovdje govoriti o gubitku kilograma, već baš o boljem zdravlju. Točnije, o stjecanju kvalitetnih navika zahvaljujući kojima ćemo se jednostavno – osjećati bolje.

A, kud ćeš boljeg mjeseca za to od onog najkraćeg – veljače. Ona je idealna za početak programa koji vam "Tommy" u suradnji sa Slobodnom Dalmacijom donosi pod kampanjom „Zdravi i veseli bili“.

Program koji će vam donijeti baš to – zdravlje i veselje. Odnosno, osjećat ćete se bolje, a i vaše zdravlje bi se trebalo poboljšati. O kilogramima nećemo pričati. Tome neka vaše vage svjedoče početkom ožujka.

Program prehrane i vježbanja

„Zdravi i veseli bili“ predstavlja program prehrane i vježbanja koji možete pronaći na web stranicama Slobodne Dalmacije, a koji je omogućio "Tommy". Važno je da se pokrenete, što sa stolice, što izbacivanjem loših prehrambenih navika. 

Kampanja „Zdravi i veseli bili“ sastoji se od osam treninga kroz koje će vas voditi naša stručnjakinja, certificirana trenerica Tea Bručić. Ona je za vas osmislila program dizajniran tako da se krene od lakših vježbi koje služe za aktivaciju zakržljalih ligamenata, tetiva, mišića, pa sve do nešto složenijih formi koje slijede krajem veljače. Štoviše, izazivamo vas da nakon zadnjeg treninga tamo krajem četvrtog tjedna ponovite onaj prvi i vidite koliko će vam zapravo biti lagan. Ali, ovaj prvi je, doduše, uvijek najteži. 

Treninzi su u videoformi, traju oko 45 minuta, mogu se obavljati kod kuće, i sve što će vam uglavnom biti potrebno za njih jest vaše tijelo i – volja. Volja da se pokrenete i nešto napravite za vaše zdravlje. Naša Tea redovito radi online treninge i svjedoči tome da se sve više ljudi odlučuje za ovakvu formu, ne samo zbog pandemije već i zbog eventualnog osjećaja nelagode koji im se možda javlja u teretani, nesigurnosti…

- Ovako su kod kuće. Izlaze iz svoje komfor zone, ali su opet nekako sigurni - pojasnila je Tea.

Treninge ćemo objavljivati dva puta tjedno (utorkom i četvrtkom) u popodnevnim satima. No, vježbe predstavljaju tek 40-ak posto kampanje „Zdravi i veseli bili“. Naime, kao što je dobro poznato, a to je potvrdila naša sljedeća stručnjakinja, glavni krivci za loše raspoloženje, višak kilograma, loše zdravlje, zapravo se nalaze na – tanjuru.

Ravnoteža na pjatu

Prehrana je temelj svega, tako i ovog programa koji vam donose "Tommy" i Slobodna Dalmacija. Naime, u suradnji s nutricionisticom Ivom Tokić svima će biti dostupni programi prehrane po tjednima. Programi koji će vas ujedno i naučiti sve što trebate znati o nutritivno izbalansiranoj prehrani i pripadajućim namirnicama.

I sve one se mogu pronaći u vašoj najbližoj "Tommyjevoj" prodavaonici, tako da izlika za praćenje jelovnika – nema. Ali, da vam dodatno olakšamo ovaj teži dio kampanje „Zdravi i veseli bili“ (svi znamo da je za izmjenu prehrambenog režima potrebna velika disciplina, ali i ljubav prema samome sebi), ponudili smo vam i svojevrsni „šoping šalabahter“.

E, sad, što je „šoping šalabahter“? Jednostavno, radi se o popisu svih namirnica koje su vam potrebne za pridržavanje jelovnika. Naime, svakog petka će na stranicama kampanje „Zdravi i veseli bili“ izići lista namirnica koje možete kupiti u "Tommyjevim" prodavaonicama. Svi znamo kada najčešće idemo u nabavu, i svi znamo kako nam se dogodi da za nekoliko dana opet moramo nadopunjavati zalihe. Ovako sve na miru možete obaviti kada imate najviše vremena i kada vam se najmanje žuri. Imat ćete listu, i polako – po komodu, kako bi se reklo, možete na policama "Tommyjevih" prodavaonica pronaći sve što vam treba. Ili jednostavno sve namirnice potrebne za jelovnik možete naručiti preko "Tommyjeve" aplikacije.

Korisne kalorije

Naša nutricionistica Iva će tako raspisati jelovnik za cijeli mjesec koji će se temeljiti na unosu zdravih kalorija, a bit će namijenjen zdravim osobama. Pored toga ponudit ćemo i recepte pojedinih jela, a pored svake namirnice stajat će i njezina kalorijska vrijednost.

Pored toga, na ovom micrositeu moći ćete pronaći i recepte za pripremu pojedinih jela, kao i zanimljive članke koji će vam pružati ne samo dodatnu motivaciju već i proširiti vaše znanje o pojedinim namirnicma, načinima prehrane, načinima treninga, spravama za vježbanje... Oni će izlaziti redovito tijekom ovih mjsece dana podsjećajući vas na obećanje koje ste, nadamo se, dali prvo sami sebima. 

Za kraj - kampanja "Tommyja" i Slobodne Dalmacije ne zove se „Mršavi i veseli bili“, već „Zdravi i veseli bili“ – gubitak kilograma nije u fokusu već vaše zdravlje, a ono nema cijenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:28