StoryEditorOCM
ZdTubeATJ LUČKO

Snimljen vrhunski video o najelitnijoj specijalnoj jedinici Hrvatske policije: njihov član i jedan Zadranin!

Piše Zadarski.hr
3. listopada 2020. - 17:25

Povodom Dana policije koji se obilježavao 29. rujna, Antiteroristička jedinica Lučko, proslavila je početkom mjeseca 30 godina od osnutka, objavila je specijal o članovima Antiterorističke jedinice Lučko čiji je autor nagrađivani redatelj Igor Neljak

U emotivnom videu, pripadnici ATJ Lučko iz svih krajeva Hrvatske govore zašto su se odlučili pristupiti baš ovoj jedinici.

Ono što najzanimljivije je da se u videu, na 4:23 min., pojavljuje i jedan Zadranin. 

On govori kako je u starijem bratu specijalcu vidio uzor i od malih nogu poželio biti on, poželio biti uvijek na usluzi domovini. 

- Bratska ljubav. Čista, iskrena, zaštitnička. Kada je obukao odoru i rekao: "Postajem specijalac!", osjetio sam ponos, ali i dječačku ljutnju jer nisam mogao ići s njim. Noseći zastavu u ruci, zagrlio me i rekao mi je:  "Ne budi tužan, jednog dana ćeš ju i ti preuzeti. Čuvaj majku i sebe, neka ti je mirno more i puna mreža."  - prepričava dok kadrovi prate starijeg vojnika koji ulazi u helikopter i njega, kao mladog ribara, koji se ipak odlučuje za zaokret u karijeri, ostavlja svoj dotadašnji život te postaje članom ATJ Lučkog. 

Vrhunski video pogledajte na linku ispod: 

Osposobljeni i za talačke krize

Antiteroristička jedinica Lučko je jedinica Specijalne policije Republike Hrvatske u sastavu Zapovjedništva specijalne policije MUP-a, posebno osposobljena za rješavanje kriznih situacija visokog rizika, posebice talačkih kriza.

ATJ Lučko je najelitnija specijalna jedinica Hrvatske policije i uz Bojnu za specijalna djelovanja OSRH-a jedna od najelitnijih postrojbi Republike Hrvatske.

Broji oko 130 pripadnika, koji su posebno obučeni u rješavanju talačkih situacija u zrakoplovima ili na brodovima te za ronjenje.

19. travanj 2024 09:31