StoryEditorOCM
ZdTubeVIDEO: ‘ZNAO SAM‘

Jure Brkljača ispunio Kristini želju: ‘Vrištala sam od sreće, napokon mi se ostvaruju snovi. Meni je ova godina ispala genijalna!‘

Piše Petra Plivelić/Jutarnji list
1. listopada 2020. - 12:37

- Pa ja jednostavno ne mogu vjerovati koliko je meni ova godina ispala genijalna – uzbuđeno nam govori Kristina Ivanuš.
Ova 21-godišnjakinja, o kojoj je Jutarnji već pisao, ima burnu životnu priču koja je upravo postala još bolja, objašnjava nam.

Plavokosa Kristina zasjala je u spotu za novu pjesmu Jure Brkljače koja nosi naslov 'Znao sam'.

Kako je došlo do ove suradnje?

Kristina je sportom pobijedila neurološku bolest, a od četvrte godine njen je dom SOS Dječje selo Lekenik, gdje su smještena djeca bez roditelja i odgovarajuće roditeljske skrbi.

U Lekeniku je bila smještena do svoje 15. godine, odnosno do kraja osnovne škole, a potom je smještena u SOS Zajednicu mladih u Velikoj Gorici, gdje je živjela do završetka srednje ekonomske škole. Sada je studentica druge godine na Poslovnom veleučilištu u Zagrebu, smjer marketing i komunikacije, a živi u studentskom domu Stjepan Radić.

Ove je godine, pak, osvojila prestižnu nagradu Herman Gmeiner, nazvanu prema prvom osnivaču SOS Dječjeg sela u svijetu, koja se dodjeljuje na globalnoj razini osobi odrasloj u SOS Dječjem selu koja je, unatoč životnim teškoćama, postala uzornom i izvanrednom na društvenom, kulturnom, sportskom ili profesionalnom polju.

Kristina je od 200 nominiranih diljem svijeta ušla među osam finalista za osvajanje nagrade te pobijedila.

- Ni u snu nisam mislila da ću ući u uži odabir od osmero djece, a kamoli pobijediti. Ova nagrada mi jako puno znači jer sam ponosna na sebe što imam priliku SOS Dječje selo predstavljati na ovako lijep način i širiti pozitivnu priču. Novčana će mi nagrada uvelike olakšati studiranje jer se financiram sama uz studentski posao i državnu stipendiju – rekla je ranije Kristina.

Svojom pričom dirnula je cijelu Hrvatsku, pa tako i Brkljaču, koji ju je zamolio da nastupi s njim u spotu.

- Jure i njegov tim nisu uopće planirali imati žensku figuru u spotu, zapravo, već su ga bili snimili do kraja. Ali onda su vidjeli moje gostovanje kod Tončice Čeljuske u emisiji “U svom filmu” gdje sam rekla da mi je želja jednog dana baviti se modelingom. Zahvalna sam Jurinom timu i njemu samom koji su mi to i omogućili te što su zbog mene mijenjali spot. Kada su me nazvali nakon te emisije, ja nisam mogla uopće vjerovati da se ovo događa, vrištala sam od sreće. Napokon mi se ostvaruju snovi! - presretna je Kristina.

Pjesma 'Znao sam', obiluje mediteranskim šarmom. Spot je sniman u šibenskoj Tvrđavi Sv. Mihovila, na Biokovo, a uključen je i panoramski let iznad Zagreba. Autor pjesme je Miroslav Rus.

Kristina je, priznaje, veliki fan Brkljačinih pjesama.
- Baš mi je drago što sam dobila priliku upoznati Brkljaču jer obožavam njegovu glazbu. Sve su njegove pjesme o ljubavi, a za mene - ljubav je sve.

19. travanj 2024 10:20