StoryEditor
ZdTubeNOVI FRONTMEN

Daleka obala osim novog glavnog pjevača ima i novi spot, poslušajte kako sada zvuče

Piše PSD
5. rujna 2020. - 13:44
Jakov Prkic/Cropix

Saksofonist i pjevač Jakša Jordes udružio se s bendom Daleka obala, a sada imaju i spot za pjesmu ‘Od tebe ća’. Spot je režirao poznati splitski autor brojnih spotova Miki Nopling. S novim frontmenom se sastav prvi put predstavio ove godine u kolovozu na 23. Večerima dalmatinske šansone na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku gdje je sastav osvojio drugu nagradu žirija i oduševio publiku, prenosi Ravno do dna.   

“‘Od tebe ća’ je pjesma koja pokazuje koliko je glazba jedinstvena i da predstavlja univerzalni jezik koji spaja ljude. Naime, kada smo ušli u studio snimajući pjesmu ‘Lipi dani’, ova pjesma uopće nije postojala. Ali tu smo bili mi, glazbenici željni sviranja, druženja i izmjene pozitivne energije”, rekao je Zoran Ukić koji je napisao glazbu za pjesmu.    

.    

Za tekst su zaslužni Zoran Ševerdija, Zoran Ukić i Boris Hrepić, a aranžman potpisuju svi članovi sastava koje čine još i Jadran Vušković i Jakša Jordes, a za ovu pjesmu ekskluzivno su im se pridružili i Leo Anđelković i Silvije Varga.    

“To je pjesma u kojoj sam ostvario svoj dječački san – postao sam dirigent vrhunskim glazbenicima te po prvi put u nekoj pjesmi u kojoj sudjelujem nisam odsvirao bubanj. Odsvirao ga je Leo Anđelković, naš producent genijalac. Kuriozitet je i što je gitaru pored Jadrana Vuškovića odsvirao naš diskograf, direktor Dancing Beara Silvije Varga, te smo tako svi okupljeni u studiju sudjelovali u kreaciji pjesme”, izjavio je Zoran Ukić

image
Jakov Prkic/Cropix

“Jakša je sjajan lik kojeg smo pozvali u studio u Zagrebu dok smo snimali pjesmu ‘Lipi dani’. Trebao nam je saksofon na jednoj od pjesama, a Leo je predložio da pokuša otpjevati vokal za pjesmu ‘Od tebe ća’. Uletio je s energijom nuklearne elektrane i otpjevao iz prve kao da je sto godina s nama. Odmah smo znali da je on taj, novi frontmen Daleke obale. Ne sumnjam da će oduševiti publiku kao što je oduševio i nas”, dovršio je.         

image
Jakov Prkic/Cropix

Izdvojeno

24. studeni 2020 01:31