StoryEditorOCM
ZdSelfieO NJOJ OPET SVI GOVORE, A OVO SIGURNO NISTE ZNALI:

Prijateljica joj je otela ulogu, nije prošla u ‘Titanicu‘, mama joj nije došla na vjenčanje...

Piše T.MAROVIĆ/JL
1. veljače 2020. - 14:10

Jennifer Aniston osvojila je srca diljem svijeta ulogom Rachel Green u kultnoj humorističnoj seriji “Prijatelji” i njezina popularnost do danas ne jenjava.

Dapače, pola svijeta navija da se ponovo rasplamsaju strasti između zgodne glumice i bivšeg joj supruga Brada Pitta, pa njezino ime i lik danas, više nego ikad, mogu prodati baš sve.

Prati je glas simpatične i lijepe dame, vedra duha, ali koja jednostavno ne zna zadržati muškarca.

Možda je baš takav opis pridonio tome da je obožavaju i s njom se poistovjećuju žene diljem svijeta.

Koliko je prisutna u medijima, mnogi su gotovo sigurni kako o Jennifer znaju baš sve. Možda bi vas baš zato ovaj članak mogao iznenaditi, kladimo se da većinu ovih stvari iz njezina života zapravo niste znali.

1. PRAVO PREZIME

Rođena kao Jennifer Joanna Anastassakis prije 51 godinu, skratila je prezime u Aniston kako bi ljudima bilo lakše pamtljivo. Kao djevojčica s roditeljima je godinu dana živjela u Grčkoj, nakon čega se cijela obitelj preselila prvo u Pennsylvaniju, a potom i u New York.

2. BORBA S DISLEKSIJOM

Završila je waldorfsku osnovnu školu, a kao 11 -godišnjakinji slike su joj izložene u Metropolitan Museum of Art. Tijekom školovanja, zbog teškoća u učenju, bila je uvjerena da je glupa jer ne može ništa zapamtiti, kasnije joj je dijagnosticirana disleksija, što je priznala tek 2015. godine.

3. OBITELJ

Da je poslušala svog oca, glumca Johna Anistona, Jennifer bi danas možda bila odvjetnica ili doktorica, što je bila njegova želja. Majka joj je također bila glumica i model, no Jenn nije lako dobila ulaznicu za Hollywood. Prije nego što se počela profesionalno baviti glumom, radila je kao konobarica i teleoperaterka, što je bio, stoji u njezinoj biografiji, njezin najteži posao.

4. HOROR OD HORORA

Televizijski debi imala je 1990. u seriji “Molloy”, no karijeru je zapravo počela tri godine kasnije ulogom u horor filmu “Leprechaun”, što je opisala kao iznimno loše iskustvo. No, onda su se dogodili “Prijatelji”. Istini na volju, došla je na audiciju za ulogu Monice Geller, koju je na kraju dobila Courteney Cox. Ipak, uspjela je uvjeriti producente kako je Rachel Green bolja uloga za nju. No, ni to nije prošlo bezbolno, uvjet je bio da izgubi 14 kilograma.

5. VJENČANJE

Prvog supruga Brada Pitta upoznala je na spoju naslijepo 1998., a dvije godine poslije bili su u braku. Na vjenčanju nije bila njezina mama, s kojom se pomirila tek 2005.

6. KATE BOLJA OD NJE

Jedna od stvari za koju se uglavnom ne zna jest da je bila na audiciji za ulogu Rose Dewitt Bukater u filmu Jamesa Camerona “Titanic”, koju je na kraju dobila Kate Winslet.

7. FOBIJE

Na Jenniferinoj listi strahova svakako je onaj od letenja, iako zbog posla mora često putovati avionom, ali i vode, i to zbog događaja koji joj je obilježio djetinjstvo. Vozeći bicikl kao mala djevojčica, koja još tada nije znala plivati, upala je u bazen. Priznala je i kako mora baš sve imati pod kontrolom, jer drugačije ne zna funkcionirati.

8. FRIZURA

Iako su devedesetih žene žudjele za frizurom kakvu je nosila igrajući lik Rachel, Aniston je stepenasto ošišanu poludugu kosu zapravo mrzila.

- Mislim da je to najružnija frizura koju sam ikada imala - izjavila je 2011. za nekoliko američkih časopisa.

 

20. travanj 2024 00:38