StoryEditorOCM
Zadar plusMOŽEMO ZAMIŠLJATI

Ne možete ići na putovanja, ali... Poštujte mjere, ostanite doma i planirajte odmor u Lika destinaciji za vrijeme kad sve ovo prođe

Piše Lika Destination
3. travnja 2020. - 15:08

Ožujak, mjesec u kojem se kreće na proljetna putovanja ili se definiraju detalji za ljetni odmor, odjednom se prometnuo u najteži mjesec. Pandemija uzrokovana koronavirusom trenutno utječe na sve sektore poslovanja i živote ljudi diljem svijeta. U cilju zaustavljanja širenja koronavirusa donesene su mjere koje su iznimno pogodile cijeli turistički sektor. Svi turistički objekti obustavili su rad, a putoholičari su primorani odgoditi svoja putovanja.

U ovom trenutku svakako je najbitnije poštovati iskazane mjere i odgovorno se ponašati stoga Klaster Lika Destination šalje poruku: ostanite doma i planirajte odmor u Lika destinaciji.

Sve dok postoji želja za otkrivanjem novih ljepota i vrijednosti i uživanjem u posebnoj energiji koja je upisana u temelje svakog novog mjesta ostaje dovoljno snage za prevladavanje ove situacije u kojoj se svi zajedno nalazimo. Vjerujemo kako će, kada se sve ovo završi, želja za otkrivanjem novih čarobnih mjesta biti veća nego ikad, a samim time će i doživljena iskustva biti još dragocjenija.

Višak slobodnog vremena vrijedi iskoristiti za planiranje putovanja, a destinacija Lika neizostavna je za odmor iz snova. Nudi jedinstven spoj kopna i mora gdje imate priliku izmijeniti čak tri klime i doživjeti jedinstveni fenomen kontrasta. 

Osim ljudi, i priroda sada odmara. Kako destinacija Lika obiluje prirodnim fenomenima na svim razinama zaštite svakako se preporuča posjet zaštićenih prirodnih područja. U Lici se nalaze čak tri od ukupno osam hrvatskih nacionalnih parkova (NP Plitvička jezera, NP Paklenica i NP Sjeverni Velebit) koje vrijedi posjetiti u bilo koje godišnje doba. U destinaciji se nalazi i rodna kuća Nikole Tesle, rodna kuća dr. Ante Starčevića, prva europska tiskara, i bogata kulturna baština.

Destinacija Lika nudi sadržaj za aktivni odmor stoga je nesumnjivo da ćete steći nezaboravna iskustva bilo da ste ljubitelj podzemlja ili adrenalinskih aktivnosti.

Uz sve to oduševit će vas mirisi i okusi jela spravljenih od namirnica lokalnog podrijetla s oznakom regionalnog sustava kvalitete Lika Quality.

Već sada možete maštati o tome da vas grije sunce dok se šetate velebitskim livadama, da na licu osjećate kapljice vode s moćnih slapova Plitvičkih jezera i da uživate u okusima tradicionalnih ličkih jela.

Čuvajte sebe i čuvajmo jedni druge!
 

20. travanj 2024 03:03