StoryEditorOCM

BENKOVAC: Prijavite se na besplatne radionice u sklopu projekta „Bokun ure kulture“!

Piše Promo
8. rujna 2020. - 09:41

Imate prebivalište na području grada Benkovca i pripadajućih naselja? Zainteresirani ste za pjevanje, sviranje, kulturnu baštinu?

Prijavite se na bokun radionica i budite dio projekta Bokun ure kulture!

Kroz projekt vas očekuju radionice:

- tečaj umijeća komuniciranja, individualni tečaj pjevanja, individualni tečaj sviranja za voditelje skupina pjevanja (ojkanje i klapsko pjevanje; dvoglasno i višeglasno pjevanje, solo pjevanje, klapsko pjevanje kao nematerijalna baština, folklorno pjevanje)

- radionice: izrade tradicijskih glazbala, sviranja tradicijskih glazbala, scenskog nastupa i koreografije

- edukacija „Udruge pokretači razvoja“ i mnoštvo zanimljivih suradnji koje će ojačati kapacitete organizacija civilnih društava u kulturi i unaprijediti socijalnu uključenost na području grada Benkovca.

Sudionici participativnih umjetničkih i kulturnih aktivnosti moraju imati prebivalište na području grada Benkovca te pripadati sljedećim skupinama:

40 osoba starijih od 54 godine

10 osoba mlađih od 54 godine

Radionice su besplatne za sve polaznike, a za više informacija i sudjelovanje možete se obratiti na mail voditeljice projekta: ivana.mamic@agrra.hr  

Provedbom projekta „Bokun ure kulture“ kreirat će se nova socijalna usluga i sadržaji na području Grada Benkovca za 50 osoba i to 40 starijih od 54 godine i 10 mlađih od 54 godine. Provedbom radionica pjevanja, ojkanja, sviranja, plesa i scenskog nastupa kreirat će se kulturni program kojim će se povećati socijalna uključenost kroz kulturu, umjetnost i vokalnu baštinu. Kroz projekt će se također ojačati kapaciteti OCD-a s naglaskom na kulturno umjetnička društva kao i organizirati manifestacija i dani otvorenih vrata „Vokalna baština“ te izraditi audio i video materijali.

Projekt „Bokun ure kulture“ u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.280.900,50 HRK. Projekt je započeo 3. travnja 2020. godine a traje 3. listopada 2021. godine.

Naziv ugovora: Bokun ure kulture

Kodni broj projekta:  UP.02.1.2.01.0075

20. travanj 2024 12:14