StoryEditorOCM
ViralSPLITSKI FESTIVAL

Tereza je uvijek bila glamurozna u Splitu, i Splićanke su se dotjerale divi u čast! Na Prokurativama je večeras glazbena i modna promenada

Piše Mozaik SD
2. srpnja 2022. - 21:49

Split je ove godine svojoj miljenici, legendarnoj Terezi Kesoviji, dao posebnu ulogu na Splitskom festivalu.

Tereza će večeras, i to za koji trenutak, zapjevati s pozornice koja je tako snažno i intenzivno obilježila njezinu karijeru, izvest će brojne antologijske skladbe, a imat će prigodu i iz prvog reda slušati kako njezine pjesme zvuče u izvođenju nekolicine kolega.

I to je jako raduje, kako je ispričala u razgovoru s našom novinarkom Tanjom Šimundić Bendić prije koji dan.

image
Tom Dubravec/Cropix


Treba li uopće pojašnjavati čvrstu vezu između Tere i grada pod Marjanom? Zar o tome ne govori dovoljni antologijski hit "Nima Splita do Splita"? 

"Split volim uvijek, volim ga od djetinjstva, volim ga od 62., kada sam na Prokurativama izvela pjesmu 'Ćakule o siromajima' Zdenka Runjića. Volim ga i kada oko mene zapleše i zapjeva mladost kao prije nekoliko dana na rođendanskom partyju Le Meridien hotela!

image
Tom Dubravec/Cropix


Zapuvala je jaka bura, u jednom trenu me zaljuljao njezin reful, ali kada sam vidjela te ljude kako plješću, skaču, kao i uvijek me ponijela atmosfera lude splitske galame. Obožavam temperament Splita. I zato se jako radujem večeri "Split pjeva Terezu"! Bit će to za mene interesantna forma i novina, iz publike ću nakon svog nastupa slušati kako moje pjesme prenose kolege. Jedva čekam" – ispričala joj je Tereza.

A zapjevati s Terezom jedva čekaju i brojne Splićanke.

image


 

Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

Naš fotoreporter poslao nam je s Prokurativa prve fotografije, koje otkrivaju kakva se fešta ondje sprema... Ondje je i Doris Pinčić, amngažirana kao voditeljica, ali i brojna za pjesmu raspoložena lica.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
24. svibanj 2024 11:36