StoryEditorOCM
ViralLAŽNA SLIKA

Raskrinkan još jedan primjer kako influenceri varaju pratitelje: umjesto u privatnom zrakoplovu, fotografiraju se u studiju, razlika je neprimjetna

Piše PSD
28. rujna 2020. - 14:37

Promatrajući Instagram profile najpoznatijih svjetskih influencera, jasno je "na prvu" da se radi o pojedincima dubokog džepa, osobama koje njeguju životni stil koji se niti malo ne razlikuje od onoga hollywoodskih zvijezda. 

Svaka je fotografija isplanirana i izrežirana, do savršenstva dotjerana i uklopljena u ostalo savršenstvo prethodno objavljeno. Oni koji broje milijune pratitelja naprosto moraju održavati određeni standard, ne samo kad je u pitanju kvaliteta fotografija koje objavljuju, već i onaj koji se tiče izgleda, načina života...

Mane u tim "slikama" samo pronicljivi pratitelji nauče na vrijeme prepoznati, prije nego im nepostojeći standard nastavi utjecati na sliku o sebi, čak i svakodnevicu. Izloženi savršenstvu sa svih strana, cijenimo one koji nam pokazuju kako stvari izgledaju u stvarnome svijetu te koliko znače kut fotografiranja, trenutak i poza.

Takvih je profila danas sve više, no tu ne završava priča o obmanama influencera s milijunskom sljedbom. Markice, skupa pića, automobili i privatni zrakoplovi samo su dio njihove lifestylea, no što ako je sve zapravo jedna velika - laž?

Raskrinkan je tako nedavno, na Twitteru, i jedan veliki mit, onaj da svi influenceri putuju privatnim avionima. Za potrebe fotografiranja koriste najčešće najobičniji studio. 

- Upravo sam saznala da cure iz L.A.-a koriste fotografski studio koji je uređen poput privatnog zrakoplova. Suludo je kako sve u što gledamo može biti lažno - odjeća, tijelo, pa čak i prostor na slici - napisala je jedna korisnica Twittera i podijelila fotografije kao dokaz.

24. travanj 2024 19:44