StoryEditorOCM
ViralODUŠEVILI NACIJU -

OVO SU POLICIJSKI SLUŽBENICI KOJI SU PLESOM ZARAZILI ČITAVU HRVATSKU: ‘Malo sam se bojala reakcije nadređenih, ali evo nas na Twitteru MUP-a‘ 

Piše Barbara Ban/JL
13. travnja 2020. - 18:09
Već danima pulska policajka Anita Prgomet Buić i njezin kolega Tomislav Soldo također iz Pule pravi su hit na društvenim mrežama.Privatni Album

Već danima pulska policajka Anita Prgomet Buić i njezin kolega Tomislav Soldo također iz Pule pravi su hit na društvenim mrežama.

Zahvaljujući plesu TikTok izazova poznatim i kao 'Foot Shake Dance', ili 'Oh Na Na Na Challenge' u kojem ljudi plešu dodirujući se samo nogama zarazili su čitavu naciju ovog vikenda i svoje kolege iz drugih službi izazvali da se i oni okušaju u ovom plesu koji je globalno popularan.

Anita, policijska službenica s desetogodišnjim stažom u službi, majka jednog djeteta u ovo doba pandemije svakodnevno je sa svojim kolegama na terenu, na "prvoj crti" u borbi protiv širenja epidemije.

Anita vozi službeni motocikl, presretač, a posljednje tjedne je  i uglavnom na policijskim punktovima u kontroli propusnica. U svakodnevnom kontaktu s građanima, zajedno sa svojim kolegama nastoji ukazati građanima na važnost poštivanja mjera koje je donio Stožer civilne zaštite.

image
Policajka Anita Prgomet Buić
Privatna Arhiva

- Nastojimo biti što više pristupačni, i građanima objašnjavamo kako je ovo važno za svih nas, kaže nam pulska policajka. Upravo je ona u svoje slobodno vrijeme "surfajući" po društvenim mrežama naišla na aplikaciju TIK Tok putem koje se u doba pandemije koronavirusom počeo širiti  i izazov „Oh Na Na Na“ koje izvode korisnici TikToka iz cijelog svijeta, a osobito je popularan među hitnim službama, policajcima, vatrogascima i medicinarima.

- Odmah sam došla na ideju da bi smo mogli i mi napraviti nešto slično, da na zabavan način poručimo našim građanima koliko je važno da se ovih dana ne rukujemo i grlimo.

{twitter}

16. travanj 2024 20:41