StoryEditorOCM
ViralČESTITKE OD JUTRA

Joža Manolić slavi 103. rođendan, kći je otkrila kako će ga proslaviti: ‘Poželio si je još stotinu godina!‘

Piše Lada Novak Starčević/JL
22. ožujka 2023. - 13:17

Josip Manolić danas od ranog jutra prima čestitke za svoj 103. rođendan pa ga je tako razveselila i ona Jutarnjeg lista koju mu je prenijela kći Zrnka. U njenom stanu u Nazorovoj ulici živi posljednje dvije godine otkad je završio u krevetu nakon što je prebolio korona virus.

"Tata je umoran, ali je mentalno super. I dalje je zainteresiran za puno stvari, sladak je i duhovit", priča s puno ljubavi njegova kći i dodaje da si je poželio uz njenu brigu proživjeti još stotinu godina.

"Rekla sam mu da može, ali ipak bez mene", govori kroz smijeh.

Iako je volio velika rođendanska slavlja, u posljednje vrijeme dolazi mu samo pet prijatelja s kojima je blizak. Počastit će se i tortom po svom izboru - dijetalnom od čokolade iz Vinceka.

Naš najdugovječniji političar bio je drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske, a prvi u Republici Hrvatskoj, prvi predsjednik Županijskog doma Hrvatskog sabora, partizanski borac u Drugom svjetskom ratu, hrvatski obavještajac i bivši visokopozicionirani pripadnik UDBA-e, a najviše u životu žali, kaže Zrnka, što nije više uživao u životu i čitav život proveo polugladan.

"On je imao mjeru u svemu, pa tako i u jelu. Njegova je teza bila da se jede dok si se na pola najeo. Nije ni pušio ni pio", govori kći i kaže da je to vjerojatno i tajna njegove toliko dobre forme.

Manolić je nadživio dvije supruge. Njegova prva supruga, Marija Eker Manolić, poginula je 2003. u požaru koji je uzrokovao žar njene cigarete koji je pao na plahtu i zapalio se.

Druga supruga, 37 godina mlađa Mirjana Ribarić (64), preminula je 2020. godine od posljedica maligne bolesti.

19. travanj 2024 11:57