StoryEditorOCM
Tribina#JAZINEZAUVIK

Večeras svi ispred Jazina u bijelim majicama. "Idemo na mirni prosvjed protiv rušenja kultne dvorane. Nema izgovora ako vam je interes Zadra iznad svega"

Piše Zadarski.hr
22. travnja 2022. - 08:36

Inicijativa građana #JAZINEZAUVIK #ZADARZADRANIMA poziva svih na mirni prosvjed protiv rušenja Jazina. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Danas u 18 sati ispred dvorane Jazine održati će se mirni prosvjed Protiv rušenja Jazina te pozivamo sve kojima je želja ostaviti obnovljenu i funkcionalnu dvoranu Jazine budućim generacijama da u bijelim majicama u 18 sati danas budu ispred dvorane. 

Svjedoci ste raznih pritisaka i pokušaja da se ovaj prosvjed ispolitizira ali naši su zahtjevi jasni: 

Tražimo od institucija Grada da hitno pokrenu proceduru u smjeru obnove i trajne pravne zaštite dvorane Jazine s pripadajućim prostorijama. Želimo da se u njoj trajno smjeste mlađe kategorije, rekreativne lige i klubovi koji su terenutno prisiljeni igrati ligaške utakmice po školskim dvoranama. Isto tako, tražimo da se u suradnji struke, zainteresiranih udruga i javnosti osnuje Radna skupina koja će osmisliti koncept i realizaciju projekta budućeg Muzeja Zadarske košarke na jedinom mjestu koje se ima pravo nazivati tim imenom: Muzej Zadarske košarke - dvorana Jazine.

Ako Vam je interes Zadra iznad svega nikakva vas politika i spinovi neće zaustaviti da danas u 18 sati budete ispred Jazina. Sve drugo su izgovori."

26. travanj 2024 02:47