StoryEditorOCM
TribinaU OPĆINI VRSI

Radovi na kanalizaciji će označiti početak dugotrajnog, ali spasonosnog razdoblja za sve stanovnike naselja Zukve

Piše T.P./Vrški glasnik
20. siječnja 2021. - 12:40

Radovi na kanalizacijskoj mreži u Vrsima napreduju iz dana u dan, a u skoroj budućnosti radni strojevi ulaze i u naselje Zukve za koje su planirani temeljiti i dugotrajni radovi koji će zasigurno obradovati i uveseliti stanovnike tog naselja. Općina Vrsi pripremila je projekte i investicije kojima će se u idućih nekoliko godina u potpunosti revitalizirati i urediti te stvoriti nova vizura naselja. Naime, “Zukvari” godinama slušaju prazna obećanja bez pravih projekata koji će im poboljšati kvalitetu života te omogućiti normalnu komunalnu infrastrukturu. Uz kanalizaciju, simultano započinje i milijunski projekt rekonstrukcije i sanacije sustava oborinske odvodnje kako bi se spriječilo plavljenje Zukava,a ovaj je problem nerijetko radio štetu i u privatnim dvorištima. Općinski načelnik, Luka Perinić obišao je teren i istaknuo kako Zukve nisu i neće biti zaboravljene.

- Upoznati smo sa svim problemima koje muče stanovnike Zukvi i odgovorno tvrdim kako više neće čekati na osnovnu komunalnu infrastrukturu i kako nisu i neće biti zaboravljeni. Dosadašnji sustav oborinske odvodnje kojeg su stanovnici naselja sami radili je dotrajao ali i poslužio svrsi u proteklih četrdeset godina te zaslužuje temeljitu obnovu. U prvoj fazi radova obuhvatit ćemo kanalizacijsku mrežu i oborinsku odvodnju, dok u idućoj fazi za koju pripremamo projekt, planiramo potpunu sanaciju i uređenje obalnog pojasa što će dodatno obogatiti turističku ponudu našeg mjesta, ustvrdio je načelnik Perinić i zajamčio kako će Zukve za nekoliko godina biti atraktivno turističko naselje sa svom potrebnom infrastrukturom.

- Jamčim vam kako će u nadolazećem razdoblju Zukve napokon “prodisati” i zasjati pravim sjajem. Taj projekt nam predstavlja imperativ i svim snagama ćemo se truditi da ga do kraja izrealiziramo, odlučno je zaključio načelnik.

Radovi na kanalizaciji će označiti početak dugotrajnog, ali spasonosnog razdoblja za sve stanovnike tog naselja, koje u ljetnim mjesecima posjeti na desetke tisuća turista iz cijelog svijeta. U Zukvama postoje dvije plaže, jedna pješčana s blagim ulazom u more, a druga šljunčana. Pored plaže nalazi se mala, ranokršćanska crkvica Svetog Jakova iz 11. stoljeća te turistički ured.

24. travanj 2024 01:06