StoryEditorOCM
SportŠAMPIONI

Veterani KK Puntamike osvojili po četvrti put Međunarodni veteranski turnir ‘Dragiša Šarić‘ u Beogradu. Medalje im uručio Vlado Đurović!

Piše Ivica Gjergja
27. studenog 2022. - 14:21

Veterani KK Puntamike osvojili su i ove godine, po četvrti put, Međunarodni veteranski turnir ‘Dragiša Šarić‘ u Beogradu. 

Na tom najmasovnijem i najkvalitetnijem turniru u veteranskoj košarci ove je godine nastupilo 58 ekipa iz 13 europskih zemalja. Puntamika je odigrala tri utakmice u kategoriji +45 i sve susrete su pobijedili. Redom: slovenski Lenart, Herceg Novi te u finalu Amforu iz Makarske. 

U igri su “puntaši“ pokazali borbenost i strast za pobjedom, a krasila ih je kolektivna igra koju je predvodio Marki Blaslov. On je na kraju bio i MVP-a turnira te je po drugi put nakon 2018. proglašen najboljim tricašem. U izboru za najkorisnijeg igrača pobijedio je svoga suigrača Gorana Vrbanca za jedan glas. 

image

Veterani Puntamike u Beogradu

Ig/Slobodna Dalmacija

Za KK Puntamiku su nastupili: Marki Blaslov (MVP), Tomislav Luštica (kap.), Rinaldo Galović, Marko Zuanović, Miro Dundov, Goran Vrbanc, Mario Dundović. Trener: Davor Mujagić.

- Potpuno sam zadovoljan nastupom svoje momčadi koja je osvojila još jedan veliki turnir. Borbenošću i mudrom taktikom pokazali smo zrelost i samopouzdanje koje smo prvo izgradili s Perom Perićem, Mirom Dundovim i mojom malenkosti, kazao je trener veterana Puntamike Davor Mujagić.

Najbolji na turniru Marki Blaslov, rekao je:

- Došao sam spreman na turnir i ekipa me je prihvatila kao lidera, a sve ostalo je povijest. Moram naglasiti da sam izuzetnu pomoć imao u suigračima. Vrbanc je također odigrao veliki turnir, a izdvojio bih i Zuanovića, koji je tricama parao beogradske mrežice. Što vam mogu obećati nego da ćemo i dogodine obraniti još jednu titulu.

image

Veterani Puntamike u Beogradu

Ig/Slobodna Dalmacija

- Sretan sam i ponosan na naše igrače, bili su na vrhunskoj razini u igri i ponašanju, osvojili zasluženo turnir. Ovim putem bi se zahvalio za sve što smo doživjeli u Beogradu našim domaćinima. Sigurno je da ćemo nastupiti kao pobjednici i sljedeće godine, kazao je predsjednik KK Puntamike Miro Dundov.

Puntamičani su tako postali i četvrti put pobjednici turnira. Medalje Puntamiki uručio je legendarni košarkaški trener Vlado Đurović, a igrači su se primajući odličja sa sjetom prisjetili slavnih dana zadarske košarke, ne samo u Beogradu...

image

Veterani Puntamike u Beogradu

Ig/Slobodna Dalmacija
26. travanj 2024 11:26