StoryEditorOCM
SportOSVRT NA 6. KOLO

U Posedarju skandirali „Smoki, Smoki”, a Primorac se protiv Neretve prikazao u najboljem izdanju

Piše Ivica Gjergja
28. rujna 2020. - 11:38

Za nastup županijskih trećeligaša u šestom kolu možemo samo reći – puna šaka brade! HV Posedarje je dobilo Zmaja 1:0, a Primorac iz Biograda je pregazio Neretvu 2:1. Rezultatski tijesno, ali uspješno, a pobjedi se ne gleda u zube.

U samoj najavi utakmice Posedarje je tražilo borbenu i napadačku igru. Na kraju je tako i bilo, a sve važno dogodilo se u 55. minuti kad je Smokrović postigao pobjedonosni zgoditak. I tada se na stadionu 'Gordana Deme' prolomilo: „Smoki, Smoki...!“.

Posedarski vitezovi oplemenili su svoj bodovni saldo s nova tri boda, njihova igra dobiva konture koje struka i trener Kristijan Tuta želi. Bitni su bodovi, oni su došli, a igra se nastavlja kroz poznatu formulu: doma tri, vani jedan bod. Za sada im to i uspijeva jer su u posljednje tri utakmice uzeli sedam bodova. Stoga sve čestitke struci i igračima, poglavito gledateljima koji ih srčano bodre.

Evo što je kazao „kormilar“ Posedaraca Kristijan Tuta:

- Zmaj je dobra momčad koja u svojim redovima ima odličnih individualaca. Naša pobjeda je zaslužena, imali smo nekoliko prigoda no mora se reći da su i oni imali lijepih trenutaka u igri. Kada se sve sagleda naša pobjeda je odraz stanja na terenu. Idemo dalje, liga je dosta izjednačena i mi tu vidimo našu šansu, dobrom igrom osvajati bodove i već sada pokušati pobjeći iz skupine ugroženih. Čestitam dečkima na htijenju i volji koju su iskazali na terenu, to im se rezultatom i bodovima vratilo, kazao nam je Tuta.

image
Susret 3. HNL JUG Primorac - Neretva
I. Gjergja

Primorac je u srazu s Neretvom odigrao dosad najbolju utakmicu u ovoj sezoni. Na početku susreta nije se lako mogla kontrolirati lopta zbog jakog vjetra, no kako je vrijeme odmicalo, a već u 6. i 8. minuti imali su dvije prigode koje nisu iskoristili, Biograjci su dolazili do svoje igre. Vodio ju je Roko Nakić, plemeniti igrač i znalac, no dojma smo kao da je ostao sputan, nedorečen do kraja. Trener Labrović bi trebao to znati ispraviti.

Luka Vodopija je bio najbolji igrač, zaradio je kazneni udarac s 11 metara kojeg je Ješe nakon drugog udarca zabio za vodstvo 1:0. Drugi zgoditak je djelo napadačkog reda a završnu „likadinu“ dali su Okochwuku i Vodopija koji su cijelu obranu Neretve izigrali duplim pasom da bi Vodopija sam izbio pred vratara i posložio loptu u mrežu. Na kraju susreta domaćin se opustio kada je Ljubić smanjio na 2:1.

- Iskreno, pribojavali smo se susreta s Neretvom s obzirom na negativan niz rezultata koji smo imali dosad. U prvom djelu smo igrali nekako sputano, no imali smo dvije obećavajuće prigode. Nakon jedne minijaturne akcije „izvukli“ smo penal kojeg smo iskoristili, a drugu prigodu je iskoristio Vodopija za 2:0. Svjestan sam bio da nam ovaj rezultat može garantirati konačnu pobjedu pa sam dečkima rekao da igramo u širinu, a kad se otvori prostor da dubinskim loptama ugrozimo njihov gol. Iz takve igre rodile su se dvije prilike, odnosno stative Okochukwe. Da je tu pao još jedan gol mirnije bi priveli utakmicu kraju, ovako smo u 92. minuti primili gol.

Ipak igračima treba čestitati iako nismo na pravoj razini igre. Izmjena je bilo dosta, a kada ovi igrači budu optimalno pripremljeni imati ćemo dobru momčad za daljnje natjecanje, kazao je trener Primorca Mirko Labrović.

Na ljestvici Treće HNL-Jug HV Posedarje je sedmo sa osam bodova, dok je Primorac na 10. mjestu sa sedam bodova.

20. travanj 2024 02:40